Spor Ahmet Kandemir'e destek

Ahmet Kandemir'e destek

Paylaş
Ahmet Kandemir'e destek

Beşiktaş Kulübü Basketbol Direktörü Yiğiter Uluğ, son dönemde taraftarların protestosuna maruz kalan Beşiktaş İntegral Forex Başantrenörü Ahmet Kandemir'e destek verdi.

Uluğ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyah-beyazlı taraftarların istifaya davet ettiği Kandemir ile beraber yola çıktıklarını belirterek, "Dolayısıyla bu yolculuğun ortasında bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz" dedi.

Taraftarların protesto hakkının saklı olduğunu vurgulayan Yiğiter Uluğ, "Nasıl sakatlanan oyuncularımızın iyileşmesiyle tam kadro sahaya çıkmayı bekliyorsak, burada da galibiyetlerle güzel günlere dönmeyi hedefliyoruz. Ayağa kalkmayı hedefliyoruz. 1,5 ay önce Türkiye’nin en çok konuşulan basketbol takımı bizdik. Takımın başında aynı hoca vardı" diye konuştu.

Her takımın kötü dönemi ve formsuzluklarının olabileceğini kaydeden siyah-beyazlı idareci, taraftarlardan maç sırasında takıma destek olmalarını istedi.

Tribünden yükselen protestonun takımı aşağı çektiğine vurgu yapan Uluğ, "Her taraftarın kendini ifade etme hakkı var. Bunun maç sırasında olmaması lazım. Hava atışından son düdüğe kadar kalpleri bizimle beraber çarpsın. Galibiyetimizden yana olsunlar. Gücümüze güç katmaya gelsinler. Protesto hakları yine saklı kalsın" şeklinde görüşlerini aktardı.

"Bu hafta Avrupa’da iki önemli maçımız var"

Yiğiter Uluğ, bu hafta erkekler ve kadınlarda iki kritik Avrupa kupası maçına çıkacaklarını dile getirdi. İlk olarak ULEB Avrupa Kupası’nda 11 Şubat Çarşamba günü Paris Levallois takımını konuk edeceklerini vurgulayan Uluğ, ertesi gün de FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda İstanbul Üniversitesi BGD ile çok önemli bir karşılaşma oynayacaklarını kaydetti.

Bu iki karşılaşmanın sezonun en önemli maçları olduğunu vurgulayan Yiğiter Uluğ, şunları söyledi:

"Kadınlarda 4 sayının üzerinde rakibimizi yenersek yarı finale yükseliyoruz. Erkeklerde ise Paris’i bir sayıyla yenmemiz son 16 turu için yeterli olacak. Tabii ki sıkıntılı dönemden geçiyoruz. Ocak ayının başından beri Kerem Tunçeri bizimle değil. Bajramovic ve Armstrong’un sakatlığı pota altındaki gücümüzü bir hayli etkiledi. Yarım takımla çıktığımız karşılaşmalarda üst üste gelen yenilgiler moral bozukluğu yaşattı. Zor günlerde Beşiktaş taraftarının desteğine ve dayanışma gücüne inanıyoruz. Onların gelip bu iki maçta bizi ateşlemeleri hedeflediğimiz sonuçları almak için yeterli olacaktır."

AA

Haberin Devamı