Gündem Ahmet Şık, avukatına konuştu

Ahmet Şık, avukatına konuştu

Paylaş
Ahmet Şık, avukatına konuştu

Ergenekon kapsamında gözaltına alınan gazeteci-yazar Ahmet Şık, avukatına, Gülen cemaatindeki örgütlenmeyi anlatan kitabı nedeniyle gözaltına alındığını söyledi

Gazeteci-yazar Ahmet Şık’ın Kabataş Setüstü’ndeki Hacı İzzet Paşa Sokağı’nda bulunan Mutlu Apartmanı’nın üçüncü katında saat 07.00’da başlayan arama 13.30’da sona erdi.

Şık’ın, evindeki arama sırasında avukatları Bülent Utku ile Can Atalay da hazır bulundu. Ahmet Şık, polis nezaretinde evinden çıkarıldığı sırada, "Dokunan yanar" diye bağırdı.

>> AHMET ŞIK UYARMIŞTI

Şık'ın avukatı Bülent Utku, müvekkilinin, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek" suçlamasıyla İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı neticesinde yakalandığını ve gözaltına alındığını söyledi.

EMNİYETTE İFADE VERMEYECEK

Ahmet Şık’ın emniyette ifade vermeyeceğini belirten Utku, "Müvekkilim, son zamanlarda hazırladığı (İmamın Ordusu) ismini vermeyi düşündüğü Fethullah Gülen’in cemaatteki örgütlenmesini anlatan kitap nedeniyle gözaltına alındığı düşüncesini bize iletti.

Biz bu aşamadan sonra yakalama ve gözaltına alma kararına itiraz etmeyi düşünüyoruz. Gözaltı süresi henüz belli değil. Hazırlık soruşturması gizli" dedi.

Bülent Utku, Ahmet Şık’ın evinden sim kartı ve dijital malzemelerin alındığını belirterek, "CD’lerle ilgili itirazımız oldu, ama hazırlık soruşturması gizli olduğu için daha fazla bilgi vermek sakıncalı" diye konuştu.

Bu arada, gözaltına alınan Ahmet Şık, polis nezaretinde evinden çıkarıldığı sırada dışarıda bekleyen yakınları ve arkadaşları tarafından alkışlandı.