Gündem Ahmet Şık'ın eşi o sabahı anlattı

Ahmet Şık'ın eşi o sabahı anlattı

Paylaş
Ahmet Şık'ın eşi o sabahı anlattı

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan gazeteci Ahmet Şık'ın eşi Yonca Şık, polisin evlerinde arama yaptığı günü anlattı

NTV'de Can Dündar'ın konuğu olan Yonca Şık, Ahmet Şık'ın gözaltına alındığı sabah polisin saat 08.55'te kapıya geldiğini ve kapıyı açmaların istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Yonca Şık, kapıdakilerin polis olduklarını söylediklerinde hissettiklerini ve sonrasında yaşanılanları şöyle anlattı:

"Sabah yediye 5 kala kapı çılındı. Anahtar deliğinden baktık. Ahmet'in üzerinde iç çamaşırları vardı. Kapıyı açın dediler. Ahmet üzerine bir şeyler giyebilmek için izin istedi; ancak ısrar edip kapıyı açtırdılar.

İçeri girdiler. Bir bayan polis sürekli benim yanımda durdu. Telefon açmak istedik. İzin vermediler. Çoçuğu bir arkadaşımıza bırakmak için telefon açmamıza izin verdiler; sadece bu konuyla ilgili görüşme yapmamıza izin verdiler. Evdeki köpeğimizden rahatsız oldular.

Telefonumu yanıma alıp dışarı çıktım. Yakında oturan bir "Arkadaşıma polisler geldi. Ne yapmalıyım?" diye sordum.

Haberin Devamı

Evden 450 CD götürdüler. Elektronik ne varsa götürdüler. Tüm hafıza kartlarını aldılar.

Son dönemde ne zaman basına bir isim sızdırılırsa alıyorlar. Aklımızın bir köşesinde Ahmet'i de alabilirler diye bir fikir vardı.

Ahmet'in kitabının Oda TV'ye nasıl gittiği konusunda araştırma yapılmadı. Ahmet'in kitabını okumadım. Üzerinde epeyce çok çalışmıştı. Yazarken de endişeliydi.

Ahmet'in gözaltında 'dokunan yanar' sözü çok uygun düştü.

Birçok gazeteci tedirgin. Ergenekon sürecinde "Tanırım iyi çocuktur" diye bir laf var. Ahmet'in 20 yıllık bir gazetecilik geçmişi var. Ahmet'in gazeteciliği nasıl yapmaya çalıştığı herkes tarafından bilinen bir şey. Merak edenler de araştırabilir."