Gündem Ahmet Taner Kışlalı ölüm yıldönümünde anıldı

Ahmet Taner Kışlalı ölüm yıldönümünde anıldı

Paylaş
Ahmet Taner Kışlalı ölüm yıldönümünde anıldı

Arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 17. yılında Ankara'daki evinin önünde düzenlenen törenle ailesi ve sevenleri tarafından anıldı

Siyasetçi, yazar ve öğretim üyesi olan Ahmet Taner Kışlalı 21 Ekim 1999 tarihinde arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti. Kışlalı'nın 17. ölüm yıldönümünde Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından gerçekleştirilen anma programına, Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı'nın yanında gazeteciler, siyasiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.



Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Levent Gök, Kışlalı'nın bu yılki anma törenin geçen yıllardaki törenlerden farklı olduğunu söyleyerek, "Bundan 3 ay önce Türkiye, 15 Temmuz'da bir darbe girişimiyle karşılaştı. Bu darbe girişiminde kimler rol aldı? Devleti en küçük kademesine kadar kimler doldurmuştu? Baktık ki devletin çivisi çıkmış. Kışlalı'nın anlattıkları o derece haklı ve doğruymuş ki biz onun anlatmak istediği tehlikeyi çoğu zaman görememişiz" dedi.



Ahmet Taner Kışlalı'nın vefat ettiği güne kadar Atatürk ilkelerini anlatmaya devam ettiğini aktaran Gök, demokrasi uğruna bedel ödeyen aydınlara karşı olan sorumluluklarını yerine getireceklerini söyledi.

Ahmet Taner Kışlalı kimdir?

ADD Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan ise Kışlalı'nın vefatının üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen bilgi dağıtmaya ve gençlere yol göstermeye devam ettiğini belirtti. Kışlalı, evinin önündeki programın ardından Ahmet Taner Kışlalı Parkı'nda da anılarak, parktaki heykelin önüne çelenk bırakıldı.