Siyaset Ahmet Türk: "Her şey değişebilir"
Paylaş
Ahmet Türk: "Her şey değişebilir"

Ahmet Türk: "Her şey değişebilir"

Diyarbakır’da daimi meclisini toplayan Demokratik Toplum Kongresi’nin (DTK) Genel Başkanı Ahmet Türk, BDP’nin 12 Eylül’de yapılacak referanduma ilgili boykot kararında esneme olacağını sanmadığını söyledi. Türk, “Yeni bir süreç başlıyor, hükümet bu süreçte güven veren adımlar atmalı. Hükümet ciddi adımlar, hamle yaparsa her şey değişebilir” dedi.

Haberin Devamı

DTK Diyarbakır’da 2 gün sürecek olan Daimi Meclis Toplantısı merkez Kayapınar İlçesinin kültür merkezinde bugün başladı. Kapatılan DTP’nin siyasi yasaklı lideri ve DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, siyasi yasaklı eski milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Daimi Meclis üyesi olan BDP milletvekilleri Bengi Yıldız, Ayla Akat Ata, Sabahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine Kandil Dağı’ndan gelen PKK’lılardan Mehmet Şerif Gençdal’ın da aralarında bulunduğu 101 kişi katıldı.

Toplantıda, 12 Eylül referandumu, BDP’nin aldığı referandumdaki boykot kararı, terör örgütü PKK’nın 20 Eylül’e kadar aldığı eylemsizlik kararı ele alınacak. Eylemsizlik kararının kalıcı hale gelmesi, Kürt sorunun demokratik ve barışcıl çözümü ve diyalog müzakerelerinin tartışılacağı toplantıda, bu konularda oluşturulacak bir çalışma grubunun Cumhurbaşkanı, Başbakan, gerekirse İmralı Adası’na gidilerek Abdullah Öcalan’la da görüşmeleri tartışılacak.

Haberin Devamı

DTK Genel Başkanı Ahmet Türk, toplantıya verilen kısa arada DHA'ya kısa bir açıklama yaptı. Türk, 12 Eylül tarihinde yapılacak referandumda halkın düşüncesini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Artık yeni bir sürecin başladığının altını çizen Türk, PKK’nın eylemsizlik kararından sonra BDP’nin boykot kararında esnemenin de sözkonusu olduğunu sanmadığını belirtti. Türk, “Hükümetin duyarsızlığı, Kürt sorunu çözümünde hükümetin ipe un sermesi süreci bu hale getirdi. Kürt halkının ve bizim taleplerimiz var. Tabi bu taleplerinin tamamını bu 20 gün içinde yerine getirmek mümkün değil. Yeni bir süreç başlıyor, hükümet bu süreçte güven veren adımlar atmalı. Hükümet ciddi adımlar, hamle yaparsa her şey değişebilir” dedi.