Siyaset Ahmet Türk: Militan istemediler
Paylaş
Ahmet Türk: Militan istemediler

Ahmet Türk: Militan istemediler

Türkiye'nin önde gelen tiyatrocularından Haldun Dormen, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda (DBŞT) meslek hayatının ilk Kürtçe oyunu "Çirokeke Zivistan" nin (Bir Kış Masalı) prömiyerine katılan Ahmet Türk, ´Militan değil. Sizin söyleyeceğiniz, sizin göstereceğiniz insanlar, ama kamuoyunun tanıdığı isimler olmasın´ dediler" dedi.

Haberin Devamı

Kapatılan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk BDP'li Sakık'ın Türkiye Büyük Millet Meclis' inde (TBMM) sözlerine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ahmet Türk, CHP'lilerle görüşmelerinin doğru olduğunu belirtterek, "Eşref beyin de bunu inkar etmiyoruz. Sırrı beyin söyledikleri doğru. Biz o dönemde ittifak yapmayı esas alıyorduk. Yakın gördüğümüz de CHP´idi. Sosyal demokrat bir parti ile ittifak yapmamız da gayet doğaldı. Şimdi orada yaptığımız görüşmeler daha önce Sırrı beyin yansıttığı şekilde, bizde zaten söyledik. Ama burada bir cümleyi özellikle düzeltmek istiyorum. 'Halk tarafından bilinen bazı insanlarla ben bunu götüremem. Size yakın, sizin istediğiniz fakat Türkiye kamuoyunun bilmediği bazı isimleri getirirseniz, olur.´ Bizde hayır olmaz öyle şey, partinin genel başkanı var, parti var dedik" dedi.

Haberin Devamı

Gazetecilerin, "militan mı istediler?" şeklindeki sorusuna ise, "Militan değil. 'Sizin söyleyeceğiniz, sizin göstereceğiniz insanlar, ama kamuoyunun tanıdığı isimler olmasın' dediler" diye konuştu.

Türk, oyunla ilgili olarakta "Oyun çok güzel. Tabi ki bu Türkiye'de bazı önemli gelişmelerin yaşandığını görüyoruz, izliyoruz. Eğer gerçekten birbirimizi anlayabilsek, bir diyalog ortamını yaratabilsek, Kürt halkının kültürüne değer verilse ve bu kültürü bu kimliği özgürce kullanabilse bence Türkiye'de birçok sorunu çözmüş oluruz" dedi.