Siyaset Ahmet Türk'e yumruklu saldırı
Paylaş
Ahmet Türk'e yumruklu saldırı

Kapatılan DTP'nin eski genel Başkanı Ahmet Türk'e, Samsun'da yumruklu saldırı düzenlendi

1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmayı izleyen kapatılan DTP'nin Genel Başkanı ve Mardin eski milletvekili Ahmet Türk ile Diyarbakır eski Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Grup Başkanı ve Muş milletvekili Nuri Yaman, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş ile Muş Baro Başkanı Sabahattin Göçmen duruşma çıkışı, adliye önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Bu sırada adliyeye yaklaşık 30 metre mesafade güvenlik bariyerlerinin dışında toplanan 10 kişilik bir grup "Niye geldiniz buraya şerefsizler" diye bağırdı. Milletvekili Sırrı Sakık, bunun üzerine güvenlik güçlerinden bu gruba müdahale etmesini isterken, "Konuşturmayın bunları. Nerede polis?" dedi.

Ardından Ahmet Türk, adliye önünde yaptığı açıklamada ise davanın Muş'ta görülebileceğini söyledi. Ahmet Türk, açıklamasını bitirdikten sonra otomobiline binmek için yürürken, polisi ve güvenlik bariyerini aşan kimliği belirsiz 30-35 yaşında, kahverenkli kazaklı, siyah şapkalı bir kişinin peşpeşe yumruklu saldırısına uğradı.

Haberin Devamı

Saldırıya uğrayan Türk'ün dudağı patlayarak kanarken, milletvekilleri ile saldırı yerine gelenler arasında kavga çıktı. Ahmet Türk, milletvekilleri ve diğer partililer tarafından arabaya bindirilirken, Sakık saldırgana tekme attı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer297","297","201004","297-9.jpg");



Polis kavgayı bastırmakta zorlandı. Sakık, tepki gösteren yaklaşık 20 kişilik gruba, "Bunun hesabını vereceksiniz" diye bağırdı. Güvenlik güçleri milletvekillerini otomobillerine bindirirken, polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

Yaklaşık 20 dakika süren olayların ardından milletvekilleri otomobilleriyle ayrılırken, bir grup gösteri de arkalarından 'yuh' çekti.

Gözaltına alınanlardan İsmail Ç., Ahmet Türk'e yumruk attığı için, Uğur K. ise taş attığı için Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanıyor.

Haberin Devamı

AHMET TÜRK'ÜN BURUNDA KIRIK ŞÜPHESİ

Ahmet Türk saldırının ardından Ankara'ya dönerken Kavak İlçesi'nde Devlet Hastanesi'nde giderek tedavisini yaptırdı. Burada Ahmet Türk'ün yüz filmi çekilirken, burnunda kırık olabileceği belirtildi.

TÜRK : YARGIÇLARA GÜVENMEK İSTİYORUZ

Duruşma çıkışı Sa diye konuştu.

Halkın demokratik tepkisi karşısında kalaşnikof ve silahlar kullanarak yanıt verildiğini dile getiren Ahmet Türk, "Hiç görevi yokken böyle bir olayın içinde olan insanları da yargı cezalandıracaktır, gereğini yapacaktır. Davayla ilgili avukat arkadaşlarımız var. Bu konuda davanın seyriyle ililgi bilgi verirler ama sonuç olarak adil ve tarafsız bir yargılamanın beklentisi içindeyiz. Bu davaların da yerinde görülmesi, insanların mağdur edilmemesini gerektiğine inanıyorum. Şimdi aileler Muş'tan buraya gönderiliyor, mağdur ediliyor. Adeta bezdirilmeye çalışılıyor. Bütün bunları görmemiz gerekir" diye konuştu.


Murat SANDIKÇI-Hakan ÇELİKBAŞ-Yaprak KOÇER/SAMSUN (DHA)