Siyaset Ahmet Türk'ün oğlu asker oldu
Paylaş
Ahmet Türk'ün oğlu asker oldu

Kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ün oğlu Ejder Türk, akşam saatlerinde vatani görevini yapacağı Adapazarı'ndaki birliğine teslim oldu

Ahmet Türk'ün Ankara'da bu sabah birlikte kahvaltı yaptıktan sonra uğurladığı Ejder Türk, arkadaşlarıyla birlikte 06 GZ 190 plakalı otomobille Adapazarı'na geldi.

Birinci Motorize Piyade Tugay Komutanlığı'nın Adapazarı kent merkezindeki Çark Kışla'sının kapısına gelen Ahmet Türk'ün içinde bulunduğu otomobil bekletilmeden içeri alındı.

Kışla önündeki caddenin karşısında daha önce burada onun geleceğini haber alan bazı gençlerin gruplar halinde toplandığı, bu nedenle de Çevik Kuvvet ekibinin tedbir aldığı da gözlendi. Kışla önünde aynı gün teslim olmaya gelen diğer asker adayları ise kayıt için kuyrukta beklemeyi sürdürdü.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunu olduğu belirtilen ve acemi eğitimini tamamladıktan sonra erbaş olarak 6 ay askerlik yapacak olan Ejder Türk'ün, buradaki kayıt işlemlerinin ardından Birinci Motorize Tugay Komutanlığı'na bağlı Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ndeki Piyade Alayı'na gönderileceği öğrenildi.

Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/Sakarya DHA

Haberin Devamı