Yaşam Ahter Kutadgu Eskişehir’de ’Kızlarıma Notlar’ kitabının imza gününe katıldı

Ahter Kutadgu Eskişehir’de ’Kızlarıma Notlar’ kitabının imza gününe katıldı

Paylaş
Ahter Kutadgu Eskişehir’de ’Kızlarıma Notlar’ kitabının imza gününe katıldı

’Kızlarıma Notlar’ kitabının yazarı profesyonel yönetici Ahter Kutadgu, çocukluğnunu geçtiği Eskişehir’de düzenlenen imza gününe katıldı

Ahter Kutadgu’nun imza günü etkinliği Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Eskişehirli okurlarıyla buluşan Kutadgu, etkinlik öncesinde ’Kızlarıma Notlar’ adlı kitabıyla ilgili bilgiler verdi. Bir baba olarak yazmaya karar verdiği belirten Ahter Kutadgu şunları söyledi: "Bu kitabı yazmamın temel sebebi aslında bir iz bırakmak. Sadece bir baba olarak yazmaya çalıştım. 3 kızım var. Biri evli 25 yaşında, diğerleri daha küçük.


Onlara bir şey bırakmak istedim ama onlara bir şey bırakırken aynı zamanda da hayatla ilgili düşüncelerimi, yaşadıklarımı paylaşıp insanlara belki bir şeyler söylerim diye düşündüm. Aslında çok ortak yönümüz var toplum olarak. Son zamanlarda ne yazık ki unutmaya başladık. Kutuplaşma gittikçe derinleşti ülkemizde. Bunun önüne geçmemiz lazım.

Ortak değerlerimizi hatırlamamız lazım. Belki bu kitap da bir fayda sağlar diye düşünüyorum. Çünkü bayram dediğiniz zaman aslında hepimizin çocukluğunun bayramları var. Çay dediğimiz zaman hepimize aynı şeyleri ifade ediyor. Bazı şeyleri tekrar düşünmemizde fayda var. Umuyorum ki buna ufak bir katkısı olur."

"TAMAMEN İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ YAZDIM"

Kitabını içinden geldiği gibi yazdığını ifade eden Ahter Kutadgu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sosyal hayatla, aile hayatıyla, iş hayatıyla ilgili mesajlar vereyim gibi bir şey düşünmedim. Bu tamamen içimden nasıl döküldüyse öyle çıktı. Zaten şuna inanmıyorum ben; yeni bir insanın sosyal hayatı başkadır iş hayatı başkadır buna inanmıyorum. İnsan bir bütündür. İş hayatında nasılsa sosyal hayatında da o dur.


Sosyal hayatında başarılı olamayan bir insanın, aile içinde başarılı olamayan bir insanın iş hayatında başarılı olabileceğine kesinlikle inanmıyorum. Dolayısıyla bu hiçbir iddiası olmayan, ne psikoloğum, ne pedagogum, ne sosyal bilimciyim. Tamamen içimden geldiği gibi yazdım. Ben babayım sadece. Başka bir sıfatım yok."

"ESKİŞEHİR’DE GÜZEL ANILARIM VAR"

Eskişehir’de çocukluğunun geçtiğini anlatan Ahter Kutadgu, "Eskişehir çok özel bir yer. Çünkü benim çocukluğumum geçtiği yer. Çok güzel anılarım var. Ne yazık ki ben bir süredir gelemedim Eskişehir’e. Bu anıların üzerine inanılmaz bir şehir olmuş. Yani herkes mutlu, herkes gülüyor.

Pırıl pırıl, müzik evleri, opera, sanat merkezleri, Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı belediye başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bir Eskişehirli olarak çok mutlu oldum. O yüzden benim için çok çok özel bir etkinlik. Akrabalarımı gördüm yıllar sonra. Çok farklı duygular içindeyim. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı