Tamer Heper Aidat ödenecektir
HABERİ PAYLAŞ

Aidat ödenecektir

Bir sitede daire sahibiyim. Benim dairemin henüz iç işleri benim tarafımdan yapılmaktadır. Ancak sitede kat malikleri toplanmış ve birtakım kararlar almışlar, aidat toplanacakmış. Benden de aidat isteniliyor. Ancak ben henüz dairemi kullanmadım bile. Ben bu aidatı ödemek zorunda mıyım? M.O.

Bir sitede binalar bitirilmiş, tapular alınmışsa artık bu sitede yönetimin kurulması gerekir. Sizinkinde kurulmuş. Yönetim kurulduktan sonra da ortak gider ve aidat toplanır. Dolayısı ile sizde de toplanacak. Bir sitede ortak gider toplanacak ise sitede malik olanlar, “Ben oturmadım” veya “Benim dairemde tadilat var” diyerek ortak gideri ödemekten kaçınamaz. Yani siz de sitenin ortak giderini ödeyeceksiniz.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Benim tavsiyem ortak gideri bir de zamanında ödemenizdir. Zira ortak giderler ve aidat paylarının ödenmemesi halinde aylık yüzde 5 gecikme tazminatı talep olunur ki senelik faizin yüzde 9 olduğu günümüzde senelik yüzde 60 gecikme tazminatı oldukça büyük bir yük getirir. Bana kalırsa yönetimle görüşün, ana parayı ödemeye razı edin, borcunuzdan kurtulun.

Bağlı değilsiniz

Bir şirketin kampanyasından mobil internet abonesi oldum her ay 49 Tl ödüyorum ama interneti kullanamıyorum. Zira özellikle benim evimin bulunduğu yerden çekmiyor. Firmaya ulaştım, benim bulunduğum yerden çekmesi için baz istasyonu kurulması gerektiğini söylediler. Ama bir faaliyet yok. Ben de aboneliğimi iptal edin dedim, bir buçuk yıllık sözleşmen var iptal etmeyiz dediler. Ben bu parayı ödemek zorunda mıyım? M.Y.

Hayır bu parayı ödemek zorunda değilsiniz. Öncelikle şunu söyleyeyim. Her ödenen paranın bir karşılığı olmalıdır. Bu ya hizmettir veya bir maldır. Size bir hizmet verilmek üzere taahhütte bulunulmuş. Sizin olayınızda taahhüt tek taraflı değildir. Yani tek başına sizin ayda 49 TL ödemeniz diye bir taahhüt olamaz. Size bir hizmet verilmesi karşılığında siz de ayda 49 TL ödeyeceksiniz. Bunun karşısında ‘hizmet verilmeden, bir buçuk yıl para öde’ demek hukuki değildir, aldatmacadır. Bunun için hakem heyetine başvurmuşsunuz ancak hakem heyeti kararının ne olduğunu yazmamışsınız. Ancak böyle bir olayda bir menfi tespit davası açarak borcunuzun bulunmadığının tespitini isteyebileceğiniz gibi sözleşmenin feshi talebi ile dava da açabilirsiniz. Zira size hiçbir hizmet verilmediği açık. Bu durumda bir buçuk yıllık abonelikle En çok kaybettiren (%) bağlı değilsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder