Gündem AIDS'li kadınları bile pazarladılar

AIDS'li kadınları bile pazarladılar

Paylaş
AIDS'li kadınları bile pazarladılar

Çete üyeleri, AIDS ve frengi gibi hastalığı olan kadınları bilerek erkeklere pazarlamış

Muğla'nın Fethiye ilçesi ve Bursa’da düzenlenen operasyonda, fuhuş yaptıkları belirlenen 4’ü yabancı uyruklu 8 kadın ile aracılık ettikleri ileri sürülen, aralarında emekli bir polis memuru ile 14 yaşındaki bir çocuğun da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinin, AIDS ve frengi gibi hastalığı olan kadınları bilerek erkeklere pazarladıkları iddia edildi.

Haberin Devamı

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 1 Mart’ta, Fethiye’nin Foça Mahallesi’ndeki bir otelde fuhuş yaptırıldığını belirleyerek operasyon düzenledi. Operasyonda, fuhuş yaptıkları belirlenen 2’si Gürcistan, 1’i Azerbaycan, 1’i Rus uyruklu, 4’ü de Türk olmak üzere toplam 8 kadın yakalandı.

Operasyon kapsamında kadınları fuhşa zorladıkları belirlenen otel sahibi S.Y. (66), emekli polis memuru Y.Y. (51), çete üyeleri Y.Y. (14), M.Ö. (66), İ.A. (46), H.Ö. (36) ve A.K. (30) adlı kadın Fethiye’de ve Bursa’da gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda toplam değeri 16 bin lira olan, çeşitli adlara düzenlenmiş 9 senet, hesapların tutulduğu ajanda, müşterilerin listesi, bir ruhsatsız tabanca, 5 av tüfeği fişeği ele geçirildi. Fuhuş yaptığı belirlenen 8 kadın, çete üyelerinin kendilerini dövüp, para karşılığında erkeklerle birlikte olmaya zorladığını ileri sürerek, şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Polis, çetenin AIDS ve frengi hastası olan bazı kadınları bile bile pazarlayarak halkın sağlığını tehlikeye soktuklarının belirlendiğini bildirdi. Gözaltına alınan 7 çete üyesi, adliyeye sevk edildi.

Ahmet BAYRAK/MUĞLA, (DHA)