Gündem AIDS'li kadınları satıyorlarmış

AIDS'li kadınları satıyorlarmış

Paylaş
AIDS'li kadınları satıyorlarmış

Büyükçekmece ve Silivri'de yapılan operasyonlarda iş vaadiyle getirdikleri yabancı uyruklu kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen 13 kişi gözaltına alındı

Büyükçekmece ve Silivri’de bulunan bazı otellerde, bir fuhuş çetesinin kadınlara zorla fuhuş yaptırdığı ve aynı zamanda uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri söz konusu adresleri takibe aldı.

Takip sonucunda liderliğini H.T'nin yaptığı şebekenin Doğu Bloku ülkelerindeki organize suç örgütü üyeleri aracılığı ile daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları belirlendi.

Kadınların Silivri ve Büyükçekmece’de bulunan bazı otellere yerleştirdikten sonra pasaportlarına el koyulduğunu ve yüksek miktarlarda borçlandırıp fuhuş yapmaya zorladıkları tespit edilmesi üzerine jandarma operasyon düzenledi.

EŞ ZAMANLI OPERASYON

15 ev, 4 otel ve 2 gece kulübüne 27 mart 2010 tarihinde saat 04.00’te eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon sonucunda, zorla fuhuş yaptırıldığı belirlenen yabancı uyruklu 71 kadın ile birlikte fuhuş yapmaya teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları anlaşılan 13 kişi yakalandı.

Yakalanan zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 71 adet pasaport ele geçirildi. İşlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesine sevk edilen 13 zanlıdan 11’i mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"LÜKS OTOMOBİLLER 200 DOLAR"

Bu arada yapılan teknik-takip sırasında çete üyelerinin müşterilere kadın pazarlarken kurdukları diyaloglar dikkat çekti.

Şüphelilerin kendilerini sözde otomobil kiralama şirketi sahibi olarak tanıttığı ve müşterilere "Sıfır kilometre yeni lüks otomobiller geldi. Geceliğini 200 dolara kiralıyoruz. Orta düzeydeki otomobilleri ise 100 dolara kiralıyoruz" şeklinde diyolaglar kurdukları anlaşıldı.

KADINLARIN İKİSİ AİDS'Lİ

Kurtarılan 71 yabancı uyruklu kadının yapılan sağlık kontrollerinde 2’sinin AİDS virisü taşıdığı, 24’nün cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdığı tespit edildi.

Fuhuş yapmaya zorlanan kadınlar işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine gönderilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Mehmet AKTARAN/İSTANBUL (DHA)

2