Gündem Aile boyu zehir çetesi

Aile boyu zehir çetesi

Paylaş
Aile boyu zehir çetesi

İstanbul Narkotik Polisi takip edip Çorlu'da durdurduğu bir otomobilde 33 kilo eroin ele geçirdi

ZEYTİNBURNU’NDA BASKIN

Haberin Devamı

İstanbul Narkotik Polisi 5 aylık takibin ardından Tekirdağ Çorlu’da Hollanda plakalı bir otomobili durdurup arama yaptı. Otomobilde 33 kilo eroin ele geçirildi.

Hollandalı sürücü Oivind Sven G. (42) gözaltına alındı. Sürücünün verdiği bilgiler doğrultusunda Zeytinburnu’nda tespit edilen adreslere baskınlar yapıldı.

İRAN’DAN AVRUPA’YA

Uyuşturucu çetesinin elebaşı olan Yılmaz Kaya (55), eşi Gülsen Kaya (48), kardeşi Şükran Kaya (40) ve baldızı Ayten Gümüş (54) yakalandı. Ailenin hep birlikte eroin ticareti yaptığı bildirildi.

Çete çökertilmeseydi İran’dan getirilen eroini Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştıracaktı. Zanlıların evlerinde 17 cep telefonu ve 14 sim kartı bulundu.

3 YILDIR ARANIYORDU

31 Aralık 2007’de yine Tekirdağ’da 90 kilo eroin ele geçmişti. Operasyonda BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan’ın kayınbiraderi Nihat Buldan’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi yakalanmıştı. Dün gözaltına alınan çete başı Yılmaz Kaya 2007’deki bu operasyon nedeniyle aranıyordu.

Haberin Devamı

HEPSİ İŞİN İÇİNDE

Yılmaz Kaya’nın bir başka akrabalık bağı daha belirlendi. Yılmaz Kaya uyuşturucu baronu Hurşit Y.’nin de bacanağı. Bir başka ifadeyle Yılmaz Kaya’nın eşi Gülsen ile Hurşit Y.’nin eşi Hayriye kardeş.

Polis takibine karşı Yılmaz Kaya’nın müşterilerle iletişimini eşi, kardeşi ve baldızı sağlıyordu. Yılmaz Kaya her sevkiyat için farklı bir kadın yakınını görevlendiriyordu.

Elvan EZBER/DHA