Türkiye (Son Dakika) Ailesini katletti, 'Deliyim' dedi

Ailesini katletti, 'Deliyim' dedi

Paylaş
Ailesini katletti, 'Deliyim' dedi

Mal paylaşımı nedeniyle ailesinden 8 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle 8 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Murat Yüksel'in cezası Yargıtay tarafından onandı

Olay, 2 Haziran 2009’da merkez Çukurova İlçesi Huzurevleri Mahallesi’nde meydana geldi. Murat Yüksel, miras anlaşmazlığı yüzünden babası İbrahim Yüksel (64), ablası hemşire Nalan Yüksel (40), yeğenleri lise öğrencisi Halil İbrahim Kopar (17), üniversite sınavına hazırlanan Arif Kopar (19), kardeşinin eşi Ela Gül Yüksel (29) ve kardeşi Ali Yüksel’i (33) tabancayla, annesi Günay Yüksel (62) ile yeğeni Vedat Yüksel’i (6) de boğarak öldürdü.

Haberin Devamı

İNTİHAR MEKTUBU YAZARKEN YAKALANDI

1 çocuk babası Yüksel, kendi evinde intihar mektubu yazarken yakalanıp, tutuklandı. Hakkında 8 kişiyi tasarlayarak öldürme suçundan 8 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Yüksel, ilk duruşmada akıl sağlığının yerinde olmadığını öne sürüp susma hakkını kullandı. Ancak, İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’nde 3 hafta muayene altında tutulan Yüksel’in doktor, psikolog ve hemşireler tarafından düzenlenen günlük viziteler ve değerlendirmelerde, düzenli uyuduğu ve beslendiği belirtildi.

Yüksel’in çevresiyle uyumlu olduğu ve davranış bozukluğu göstermediği anlatıldı. Kişilik testine de tabi tutulan Yüksel’in kişiliğinde dağılma görülmediği agresif yapıya sahip olduğu, zeka testinde de IQ’sunun normal insanlarda olması gereken 100 derece olduğu belirtildi. Ayrıca, Yüksel’in işlediği suça karşı cezai sorumluluğunun da tam olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

'KARDEŞİM ÖLDÜRÜP İNTİHAR ETTİ'

Adli Tıp Kurumu’nun raporunun ardından savunma yapan Yüksel, cinayetleri ölen kardeşi Ali Yüksel’in işlediğini iddia etti. Kendisinin suçsuz olduğunu savunan Yüksel şunları söyledi:

"Ben yemek veren gardiyanların dışında kimseyle konuşmuyorum. Herkes benim hakkımda ön yargılı düşünüyor. Ben suçsuzum. Benim suçum, olay yerinde polisi aramayıp, silahı alarak olay yerinden ayrılmam. Avukatımı dinleyerek susma hakkımı kullanmamdır. Bugüne kadar hakkımda söylenenlerin tamamı yalandır. Aileme yönelik bir tasarlamam söz konusu değildir. Kardeşim Ali, 2008’de kendi ve benim çocuklarımı keseceği yönde tehdit mesajları çekmişti. Ali şizofrendir. Bu eylemi Ali gerçekleştirdi."

'NEFRET EDEMİYORUM'

Olay sırasında hastanede tedavi gören sanık Murat Yüksel’in hayatta kalan tek yakın akrabası kız kardeşi 39 yaşındaki Handan Yüksel, ağabeyinin yazdığı mektubu görene kadar cinayeti işlediğine inanmadığını belirterek şunları anlattı:

"Ben sürekli görüşüne gidiyordum. Ancak 20 gün önce eşi Nesrin bana ’Bütün resimleri yırtmış. Bu olay tasarlanmış’ dedi. Mektup da benim elime yeni geçti. Mektubu gördükten sonra bu cinayeti işlediğine inandım. Benim adıma da bir mektup yazmış ama elime geçmedi. Ben olay sırasında hastanede olduğum için yasımı bile yaşayamadım. Ağabeyim beni ve çocuğumu çok severdi. 7 yıl bana baktı. Ölenler benim ailem. Ağabeyim senden yine de nefret edemiyorum, neden yaptın?"

Haberin Devamı

CEZASINDA İNDİRİM UYGULANMADI

Yaklaşık 32 ay süren yargılamanın ardından mahkeme heyeti, sanık Murat Yüksel’i ailesinden 8 kişiyi tasarlayarak öldürme suçundan ağırlaştırılmış 8 kez ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Ruhsatsız silah bulundurmaktan da 2,5 yıl hapis cezası verdi. Heyet, sanığa ceza verirken indirim uygulamadı.

Sanığı, savunmalarına itibar etmeyerek ölen kişi sayısınca ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına mahkum eden yerel mahkemenin kararını Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi de ’isabetli’ bularak onadı.

DHA