Dünya Ajanın 'tuhaf' ölümü!

Ajanın 'tuhaf' ölümü!

Paylaş
Ajanın 'tuhaf' ölümü!

İngiltere'nin başkenti Londra'da 3 yıl önce bir çanta içinde cesedi bulunan İngiltere Dış İstihbarat Örgütü M16 ajanının spor çantasının içine girdikten sonra boğularak ölmüş olabileceği bildirildi

Dün görülen duruşmada M16’da ’şifre çözücü’ olarak çalışan 31 yaşındaki Gareth Williams’ın güvenlik servisi ya da üçüncü kişiler tarafından suikasta kurban gittiği ile ilgili bir kanıt bulamadı. Sorgu hakimi, Williams’ın kendini spor çantasına kilitledikten sonra boğularak ölebilmiş olacağını bildirdi.

SPOR ÇANTASININ İÇİNDE ÇIPLAK BULUNDU

Williams, 3 yıl önce Londra’daki evinin banyosunun içinde çıplak halde spor bir çantanın içinde bulunmuştu. Ajan Williams’ın cesedi üzerinde inceleme yapan pataloji uzmanları ölüm nedeni hakkında kesin bir hükme varamamamış, uzmanlar zehirlenme ve havasızlıktan boğulmanın en güçlü olasılıkları olduğunu belirtmişlerdi.

DEDEKTİFLER 400 KERE DENEDİ


Cinayet dedektiflerinin 16 ay boyunca yaptıkları araştırmada, Williams’ın gizli servisteki arkadaşı tarafından öldürülmüş olabileceği üzerinde duruluyordu.

Bu arada, böyle bir ölümün mümkün olup olamayacağını anlamak için, iki dedektif de kendilerini Williams’ın ölü bulunduğu çantanın bir benzerine 400 kere girip kilitlemeye çalışmıştı.

AİLESİ 'BAŞKASI ÖLDÜRDÜ' DİYOR

Sorgu hakimi, duruşmada Williams’ın ölümünden herhangi bir kimsenin sorumlu olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını en olası senaryonun ise ajanın yalnız, olayın kaza olabileceğini bildirdi.

Toplam 27 gizli ajanın sorgulandığı davada, Williams’ın evi, telefonlar ve bilgisayarlar da incelendi. Ajanın ailesi Williams’ın üçüncü kişi ya da kişilerce öldürüldüğüne inanıyor.

DHA

Haberin Devamı