Yaşam Ajans devlerinden Cannes'a boykot

Ajans devlerinden Cannes'a boykot

Paylaş
Ajans devlerinden Cannes'a boykot

Dünyanın en büyük haber ajansları, kendilerine getirilen kısıtlamalar nedeniyle Cannes Film Festivali'ni boykot edecek

Dünyanın önde gelen haber ajansları, 63. Cannes Film Festivalinin programı ve tanıtımı ile ilgili yarın düzenlenecek basın toplantısını boykot etme kararı aldı.

AFP, Reuters ve AP gibi büyük ajanslar, festival sırasındaki basın toplantıları ile film yıldızlarının festival sarayına girişi sırasında görüntü alınmasına sınırlama getirilmesini, yarınki toplantıya katılmayarak protesto edecek.

Festival yönetimi, yayın haklarını alan "Canal Plus" ve görüntüleri internet ile cep telefonu üzerinden dağıtma hakkına alan Orange firmasıyla yapılan anlaşmayı gerekçe göstererek, bu yılki festivalde görsel medyaya bazı sınırlamalar getirmişti.

FİLMLER TANITILACAK

Cannes Film Festivalinde yarışacak ve gösterilecek filmler, yarın düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılacak. Bu yıl 12-23 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan ve 20 filmin Altın Palmiye için yarışacağı festivalde, yarışmanın jüri başkanlığını Amerikalı Tim Burton yapacak.

Festivalin, Ridley Scott’un yönettiği, Russel Crowe’un başrolde oynadığı "Robin des Bois" isimli filmin gösterimiyle başlaması bekleniyor. Cannes festival çevreleri Terrence Malick, Stephen Frears, Rachid Bouchareb, Woody Allen, Abbas Kiarostami gibi yönetmenlerin filmlerinin festivalde gösterimine kesin gözüyle bakıyor.

Terrence Malick’in yönettiği, Sean Penn ve Brad Bitt’in rol aldığı "Tree of life" ve Woody Allen’ın yönettiği, Naomi Watts, Josh Brolin, Antonio Banderas ve Anthony Hopkins’ın rol aldığı "You will meet a tall dark stranger" bu yılki festivalde en fazla dikkat çekecek filmler arasında gösteriliyor.

AA

Haberin Devamı