Siyaset AK Parti aday adayının börklü afişi fenomen oldu!
Paylaş
AK Parti aday adayının börklü afişi fenomen oldu!

Konya'da Ak Parti'den milletvekili aday adayı olan Osman Yavuz'un börk (genellikle hayvan postundan yapılan başlık) ve postlu cübbe ile afişi özellikle sosyal medyada büyük ilgi gördü

Reklamcılık yapan ve aynı zamanda Konya Reklamcılar Derneği Başkanı olan evli ve 6 çocuk babası Osman Yavuz, Ak Parti’den Konya Milletvekili aday adayı oldu. Hafta sonu yapılacak olan eğilim yoklaması öncesi seçim çalışmalarını sürdüren Yavuz’un, başında börk ve üzerinde postlu cübbe ile çektirdiği fotoğrafla hazırlattığı afiş dikkat çekti. Yavuz, afişini sosyal medyada kullanınca kısa sürede fenomen haline geldi.

Sosyal medyanın gücünü bildiği içinde böyle bir seçim kampanyası başlattığını ifaden eden Osman Yavuz, "Sosyal medyanın, medyanın gücünü bildiğimizden dolayı kendimizi anlatma adına böyle bir proje hazırladık. Bu projeyle şehrimizin, memleketimizin sorunlarına biz de varız demek için" dedi.



'OSMANLI SOYUNDAN GELİYORUM’

Osman adını dedesinin babasından aldığını belirten Osman Yavuz, "Sultan Abdürreşit Han hazretlerinin, dedemin babasına 1332 yılında vermiş olduğu bir diploma mevcut. Cuma ve bayram namazlarını kıldırma yetkisi Sultan Abdürreşit tarafından ıslak imzayla verilmiştir. Elhamdülillah soyumuz ailemiz de ilmiyle devletine bağlı bir soyun torunlarıyız. Biz Osmanlının Kayı boyundanız. Soyadımın Yavuz olması da dedemin babası, Yavuz firkateyninde görev yaptığından dolayı soyadı kanunuyla birlikte bu soy ismini almışız. Ecdadımızla birlikte övünüyoruz" diye konuştu.

Osman Yavuz, afişte kullandığı börkü ise sürekli kullandığını belirtti.

Hasan DÖNMEZ/KONYA, (DHA)


Haberin Devamı