Siyaset AK Parti Ankara'da 600 Milletvekilini tanıtıp seçim beyannamesini açıkladı
Paylaş
AK Parti Ankara'da 600 Milletvekilini tanıtıp seçim beyannamesini açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda partisinin aday tanıtım toplantısında konuştu. Erdoğan partisinin seçim beyannamesini açıkladı.

AK Parti'nin milletvekili aday tanıtım toplantısı, bugün Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 24 Haziran seçimlerine dönük hazırlıkların devam ettiği AK Parti'de, seçim beyannamesi, seçim müzikleri ve sloganları ile kampanya konsepti tamamlandı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan aday tanıtım toplantısında konuşuyor:

Aynı yoldan geçtiğimiz, aynı şarkıları söylediğimiz gönüllerimiz ve dualarımız bir olan siz değerli milletvekili adaylarımızı sevgiyle selamlıyorum. Bizleri bu salonda ve ekranları başında takip eden milletimin her bir ferdini selamlıyorum. Balkanlardan Afrika'ya, Avrupa'ya tüm dünyanın dört bir yanında gönülleri ve duaları bizimle olan tüm kardeşlerimizi muhabbetle selamlıyorum.

Geleceğin teminatı olarak gördüğümüz bu yüzden de önünü açtığımız gençlerimizi selamlıyorum.

"AK PARTİ BUGÜNE KADAR TÜM SEÇİMLERDEN BİRİNCİ ÇIKTI"

Ülkemize ve milletimize hizmet için hep birlikte çıktığımız bu yolculuğu hayırlısıyla menziline ulaştıracağız. AK Parti 2002 Kasım'dan bu yana girdiği her seçimden birinci olarak çıktı. Bu bize yetmez. Biz Meclis'te yeterli çoğunluğu sağlayabilmek için de mücadele ediyoruz. Milletimizin huzuruna ilk defa çıktığımız 2002'de yüzde 34 oya ulaşarak parlamentonun yüzde 63'ünü alarak iktidar olduk. Bu oran ülkemizin yakın tarihindeki en büyük başarıydı. 2007'de yüzde 47'ye çıkardık. 2011 seçimlerinde yüzde 50 seviyesine kadar ulaştık ve tek başına iktidar olarak devam ettik. 7 Haziran 2015'te yüzde 41 oy oranına rağmen tarihimizde ilk defa Meclis'te çoğunluğu sağlayamadık. 1 Kasım 2015'te seçimleri yeniledik ve yeniden yüzde 49.5'la tek başımıza iktidara geldik. Ayrıca 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçimi ve 16 Nisan halk oylamasında yüzde 52'lik oy oranlarına ulaşmıştık.

Haberin Devamı

"YÜZDE 50'NİN ÇOK ÜZERİNDE BİR OYLA KAZANMAK İSTİYORUZ"

24 Haziran'da seçimi yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmak istiyoruz. Aynı şekilde Meclis'te de güçlü bir grup kurmamız gerekiyor. Bunun yolu yine milletimizle olan gönül bağımızı güçlü şekilde tutmaktan geçiyor. Cumhurbaşkanı adayı olarak, şahsım ve milletvekili adaylarımızla ve sizlerle el ele vereceğiz ve seçimlerden yüzümüzün akıyla çıkacağız.

"BEYANNAMEMİZİ AÇIKLIYORUZ"

6 Mayıs'ta seçim manifestomuzu açıkladık. Bugün, güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye başlığıyla hazırladığımız seçim beyannamemizi yaparsa yine AK Parti yapar diyerek milletimizin takdirine sunuyoruz. Tüm dünyada baş döndürücü bir değişim yaşanıyor. Bir yandan teknolojik bir yandan da sosyal kültürel olarak değişimler yaşanıyor. Biz dünyadaki eğilimleri, fırsatları yeniden şekillenen ilişkileri dikkatle analiz ederek bir yol haritası ortaya koyuyoruz. Dijitalleşmeye özel bir önem veriyoruz. Dijital Türkiye'nin vaktinin geldiğine inanıyoruz. Ülkemizi 2023'e daha güçlü taşımak için vizyonumuzu daha önce ortaya koymuştuk. 2023'e 5 kala kendimize ufuk çizgisi olarak belirlediğimiz 2053 ve 2071'e de emin adımlarla ilerliyoruz. Gelişmekte olan ülkelerin üzerinde yüksek bir ekonomi sağlayacağız. Dünya ekonomisinden aldığımız payı yüzde 1.5 düzeyine taşıyacağız.

Haberin Devamı

"KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILMA ORANINI 2023'TE YÜZDE 40'IN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ"

Ülkemizi küresel düzeyde bilgi üreten bir güç haline dönüştüreceğiz. Üretim biçimimizi yenilikçilik ve farklılık oluşturmaya yönelik bir yapıya dönüştüreceğiz. En büyük servetimiz dinamik nüfusumuz ve gençlerimizdir. Gelişmiş ülkelerin gıptayla baktığı genç nüfusumuzu ekonomik büyüme açısından en iyi şekilde değerlendireceğiz. Birlikte yürüyeceğimiz gençlerimizle yeni başarı hikayeleri yazacağız. Kadınlarımızın kalkınma sürecine daha aktif katılımını destekleme sürecini devam ettireceğiz. Kadınların iş gücüne katılım oranını 2023 sonunda yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız. AB başta olmak üzere farklı yapılarla ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz.

Haberin Devamı

"24 HAZİRAN'DA YENİ SİSTEMİMİZ HAYATA GEÇECEK"

Vakit Türkiye vakti. Seçim beyannamemizin ikinci kısmını yeni yönetim modeli oluşturuyor. 24 Haziran seçimleri yeni yönetim sistemimizi ilk defa hayata geçireceğiz. Yeni dönemi nasıl ifade ediyoruz. "Güçlü Meclis, Güçlü Hükümet ve bağımsız güçlü Türkiye" bununla yola devam edeceğiz.

"ZAMAN MALİYETİ SIKINTISI ORTADAN KALKACAK"

Türkiye'de Meclis'in itibarı en çok AK Parti döneminde artmıştır. Meclis ile Cumhurbaşkanı ne kadar ahenk içinde çalışırsa Türkiye o kadar kazançlı çıkacaktır. Yeni dönemde Meclis'i daha güçlü bir yere taşımakta kararlıyız. Mevcut sistemle Meclis hükümetin gölgesi altında kalıyordu. Yeni sistemde kanun yapma yetkisini sadece Milletvekillerine verdik. Kararların daha hızla alınacağı daha etkin uygulanacağı yeni sistem ülkemize zaman maliyeti olan sıkıntıları ortadan kaldıracaktır. Yargının bağımsızlığı da önem verdiğimi bir başka husus. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yargıda da darbe kalıntılarını ortadan kaldırmak için gerekli adımları attık.

Haberin Devamı

"CEMEVLERİNE HUKUKİ STATÜ TANIYACAĞIZ"

Seçim beyannamemizin 3. bölümünde milletimizle güçlü demokrasi anlayışını paylaşıyoruz. AK Parti iktidara geldiğinden beri demokrasiden özgürlüklerden taviz vermedi. 24 Haziran'dan sonra demokrasimizi geliştirmeye devam edecek Türkiye'yi ligde bir üst sınıfa çıkaracağız. Cemevlerine hukuki statü tanıyacağız.

"MİLLETİMİZE 3Y SÖZÜ VERMİŞTİK"

İktidara yürürken milletimize 3 Y ile mücadele sözü vermiştik. Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzluktu. Yeni dönemde de bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Ana muhalefetin 15 Temmuz'u diline dolaması utanç vericidir. Bizim bir laiklik tanımımız var. AK Parti laikliği farklı hayat tarzlarının hukuk teminatı altına alınması ve devletin bütün dini inanç gruplarına eşit mesafede durması olarak görüyor. FETÖ başta olmak üzere inançları istismar edenlerle mücadeleyi kararlılıkla devam ettireceğiz.

Mahalle ve semt bekçilerini yaygınlaştırarak tüm sokaklarımızı huzurlu hale getireceğiz. Güvenlik politikalarmızı tüm vatandaşlarımızı kapsayacak şekilde uygulayacağız.

"4. BAŞLIĞIMIZ İNSAN VE TOPLUM"

Seçim beyannamemizin 4. başlığını insan ve toplum olarak belirledik. Eğitimin altyapı eksiğini büyük ölçüde tamamladık. Tüm okullarımızı tam gün eğitime geçebilecek hale gelecektir. Hedefimiz tarihsel, toplu

Eski stadları millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların da en önemlisi Atatürk Havalimanı'nın tamamında kuracağımız Millet Bahçesi. Central Park gibi bir hale dönüştüreceğiz.

Hizmette bizimle yarışacak hiç bir parti yok. AK Parti Milletvekili adayı olmak size büyük sorumluluklar yüklüyor. AK Parti adayları duruşu bakışı anlayışı aşkı ve davası olan insanlardır. Biz millet olarak hep güzel başlangıçlar yaptık.