Siyaset Ak Parti binasında Ergenekon protestosu!
Paylaş
Ak Parti binasında Ergenekon protestosu!

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapan gruptan bazı kişiler binaya girerek pankart astı, gözaltılar yaşandı.

Ergenekon' soruşturmasını protesto eden bir grup, AK Parti il binası önünde eylem yaptı. İşçi Partili grup, daha sonra il binasını işgal etti.

Haberin Devamı

Polis, binanın camlarına pankartlar asan eylemcilere polis biber gazıyla müdahale ederken, olay sonrası 20 kişi gözaltına alındı. İşçi Partisi’nin gençlik yapılanması olan ‘Öncü Gençlik’ üyesi bir grup, AK Parti Ankara İl binasını işgal etti.

Sık sık slogan atan eylemciler partinin girişine de çok sayıda pankart astı. İlk etapta sayı olarak yetersiz olan polis takviye ekiplerin gelmesiyle eylemcilere müdahale etti. Biber gazının etkisi ile kendilerini binadan dışarı atan eylemcilerin bir kısmı kaçmayı başarırken yaklaşık 20 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Eylemciler Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

DENİZLİ'DE DE PROTESTO

Öte yandan dün akşam saatlerinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi bir grup, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'na zorla girip pankart asmak istedikleri gerekçesiyle gözaltına alındı.

Haberin Devamı

TGB'li bir grup genç, akşam saatlerinde Delikliçınar Meydanı'ndaki AK Parti Denizli İl Başkanlığının bulunduğu binaya girip asansörle partinin olduğu kata çıktı. İl Başkanlığına girip pankart açmaya çalışan eylemciler, çelik kapıyı zorladılar. Bu sırada il binasında bulunan partililer TGB'li gruba engel oldu.

Olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, TGB'li 19 kişiyi gözaltına aldı. TGB'li grubun Ergenekon davası kapsamındaki bugünkü arama ve gözaltıları protesto için eylem yapmak istedikleri bildirildi. İl Başkanı Avni Örki, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.