Gündem AK Parti'de Genel Sekreter belli oldu

AK Parti'de Genel Sekreter belli oldu

Paylaş
AK Parti'de Genel Sekreter belli oldu

65. Hükümette gerçekleştirilen kabine revizyonu ile Adalet Bakanlığı görevini alan AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’ün yerine Fatih Şahin getirildi. Şahin’den boşalan Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevine ise AK Parti MKYK üyesi Harun Karacan getirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 65. Hükümette gerçekleştirilen kabine revizyonu ile Adalet Bakanlığı görevini alan AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül’ün yerine Fatih Şahin’in getirildiğini açıkladı. Şahin’den boşalan Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevine ise AK Parti MKYK üyesi Harun Karacan’ın getirildiğini belirtti.


Fatih Şahin

FATİH ŞAHİN KİMDİR?


20 Nisan 1979'da Çanakkale Çan'da doğan Fatih Şahin, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Serbest avukat olarak da çalıştı. Mesleğe başladıktan sonra bir süre Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını yaptı. AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Sekreterliği görevinde de bulunan Şahin, 15 Ocak 2009 tarihinde AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı oldu. Haziran 2011 genel seçimlerinde 24. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi ve Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevine seçildi.

Türkiye-Etiyopya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı, Anayasa Komisyonu Üyeliği, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, Dopingle Mücadele Araştırma Komisyonu Sözcülüğü, AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. AK Parti MKYK Üyesi ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 3 Ekim 2016 tarihinde AK Parti'de Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı olarak Genel Başkan yardımcısı oldu.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır.


Harun Karacan

HARUN KARACAN KİMDİR?


Harun Karacan, 1966 yılında Eskişehir’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir’de tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi eğitiminin ardından Konya Selçuk Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans eğitimi aldı.

1990 yılından bu yana enerji, gıda, nakliye ve sigorta sektörlerinde faaliyet gösteren Karacan Şirketler grubu Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.

2009 yılında Eskişehir Ticaret Odası Başkanlığına seçilen Karacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Bu görev sürecinde, TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyeliği ve Genç Girişimcilerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürdü.

2013 yılında ikinci kez Eskişehir Ticaret Odası başkanı ve TOBB Yönetimine seçilmiştir.

Uluslararası Platformda ise Makedonya Cumhuriyeti Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik ve Kütahya Bölgesinden sorumlu Fahri Konsolosluk görevini yürütmektedir.

Profesyonel kariyerinin yanında, birçok sivil toplum kuruluşunda üst düzey yöneticilik görevi üstlenerek TOBB Büyük Anadolu Lojistik Başkanlığı, Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu, Formula İstanbul Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Çim Hockeyi Federayonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu ve çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Harun Karacan 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı oldu. 01 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimde 26. Dönem AK Parti Eskişehir Milletvekili seçilen Karacan, Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı olarak Görev Almıştır.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkan Vekili görevini yürütmektedir. AK Parti 3. Olağanüstü Genel Kurulu’nda MKYK Üyeliğine seçildi. Karacan, evli ve iki çocuk babasıdır.