Gündem AK Parti'de Şaban Dişli istifa etti!

AK Parti'de Şaban Dişli istifa etti!

Paylaş
AK Parti'de Şaban Dişli istifa etti!

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanlığına geçtiğimiz günlerde atanan Sakarya Milletvekili Şaban Dişli bu görevinden az önce istifa etti. Dişli, istifa dilekçesinde "Partimi ve Sayın genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim" dedi.

AK Parti'de Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Balıkesir, Bursa ve Ankara Belediye Başkanlarından istifa beklenirken sürpriz bir isim istifa etti. AK Parti'de Genel Başkanı Başdanışmanı Şaban Dişli görevinden ayrıldı. Dişli istifa dilekçesinde, "Partimi ve Sayın genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim" ifadelerini kullandı.


"ARKADAŞLARIMIN YORUMLARI BENİ RAHATSIZ ETTİ"


Dişli, bugün genel merkeze verdiği istifa dilekçesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek şöyle dedi:

"Bu şerefli göreve atanmamın ardından gerek basın gerek sosyal medya gerekse parti içinden birçok arkadaşımın yorumları beni son derece rahatsız etti. Etmeye de devam ediyor. Partime ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'a her zaman hangi makam ve mevkide olursa hizmet etmeyi bir onur olarak kabul ediyorum. Partimi ve Sayın Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim."


KARDEŞİ, DARBE GİRİŞİMİNİ TEBLİĞ ETMEKTEN SUÇLANIYOR


Darbe girişiminde tutuklu olan ve Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu iddia edilen eski Genelkurmay Başkanlığı Stratejik Dönüşüm Dairesi Bakanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin ağabeyi AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiden sorumlu başdanışmanlığına getirilmişti.

Mehmet Dişli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ı odasında derdest eden ekibin içinde yer almakla ve kendisine darbe girişimini tebliğ etmekle suçlanıyordu. Mehmet Dişli’nin Akar’a, “Komutanım operasyon başlıyor, herkesi alacağız. Taburlar, tugaylar yola çıktı. Biraz sonra göreceksiniz” dediği öne sürülmüştü.


ŞABAN DİŞLİ KİMDİR?


Şaban Dişli, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi ve İstatistik Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını New York Eyalet Üniversitesi'nde Matematiksel Ekonomi alanında tamamladı. Harvard Üniversitesi'nde üst düzey yöneticilik programına katıldı. Hollanda'da Demir-Halk Bank Rotterdam Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. Yurtdışı Bankalar Birliği Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Hollanda Amsterdam'da bir bankanın genel müdür yardımcılığı görevine getirildi. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22., 23., 24. ve 26. Dönem Sakarya Milletvekilidir. 22. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği görevine seçildi. Dişli, Türkiye-Hollanda Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanıdır. Evli ve üç çocuk babasıdır.