Siyaset AK Parti Fatih Erbakan'a teklif götürdü
Paylaş
AK Parti Fatih Erbakan'a teklif götürdü

AK Parti'nin 7 Haziran seçimleri için Milli Görüş hareketinin kurucusu Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'a milletvekili adaylığı teklifinde bulunduğu ileri sürüldü

Posta.com.tr'nin 10 Şubat tarihli 'Yükselen Cemaat' başlıklı özel dosyasında Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın AK Parti'den vekil aday adayı olabileceği bilgisi yer alıyordu. Araştırmacı yazar Faik Bulut, Gülen Cemaati ve AK Parti arasında yaşanan kavga sonrası oluşan siyasi boşluğu doldurmak için Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın Konya'dan AK Parti adayı gösterilebileceğine işaret etmişti.

Haberin Devamı

VE AK PARTİ TEKLİF GÖTÜRDÜ

AK Parti, Fatih Erbakan'a adaylık teklifi götürdü. İddiaya göre Fatih Erbakan'ın kız kardeşine de teklif gündemde.

Yeni Şafak gazetesinden Fazlı Şahan'ın haberine göre, Milli Görüş'ün siyasi temsilini üstlenen Saadet Partisi ile yollarını ayıran Fatih Erbakan’a teklif götürülmesi parti kurmaylarınca da 'Olur ' aldı. Erbakan’ın Başbakan Davutoğlu’nun memleketi ve merhum Erbakan’ın seçim bölgesi olan Konya’dan aday gösterileceği belirtildi.

Fatih Erbakan'ın yanı sıra, Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz’e teklif götürülmesi de gündemde. Altınöz’den "Evet" yanıtı alınması durumunda İstanbul veya Ankara’dan aday gösterilmesi bekleniyor. Erbakan Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın’ın da Zonguldak'tan aday gösterileceği konuşuluyor.

Haberin Devamı

'VEFA BORCUNU ÖDEMEK İSTİYORLAR'

AK Parti için adı konuşulan Fatih Erbakan, geçen günlerde milletvekilliği konusunda şu ifadeleri kullanmıştı: Erbakan hocamızın ismine olan teveccüh ve ilgiden dolayı milletimizin teveccühü, ilgisi, talebi var. Vefa borcunu ödemek istediklerini ve bendenizin Meclis’e o ilden gönderilmesiyle böyle bir vefa borcunu ödeyeceklerini her zaman ifade ediyorlar. Böyle bir şey düşünürsek destek olacaklarını söyleyip teveccüh gösteriyorlar.

FAİK BULUT NE DEMİŞTİ

Faik Bulut, 10 Şubat tarihinde Posta.com.tr'ye şunları aktarmıştı:

"FATİH ERBAKAN'I KONYA'DAN ADAY GÖSTERİRLERSE ŞAŞIRMAM"

Çok emin değilim ama bakarsınız Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ı da bir yerlerden aday gösterirler. Eskiden Fethullah Gülen ve AKP koalisyonu vardı. Gülen koalisyonu tasfiye edildikten sonra AKP ve cemaatler koalisyonu oldu. Diğer cemaatlerden istediği bir şey olabilir o da iktidar işine çok karışmayın, bana hükmetmeyin demiş olabilir. Yani kontrollü bir koalisyon olabilir. Yarın öbür gün Erbakan'ın oğlunu Konya'dan milletvekili adayı olarak gösterirlerse şaşırmayın. Gösterirler demiyorum. Ama doğan boşluğu Milli Görüş'le doldurmaya çalışırlar.

'ERDOĞAN'IN A TAKIMINDA OLACAĞIMA...'

Haberin Devamı

Fatih Erbakan ismi daha önce de Ak Parti ile anılmıştı. Fatih Erbakan, 2013 yılının ilk ayında katıldığı programda 'Ak Parti'ye geçip Başbakan Erdoğan'ın A Takımı'nda olacak' iddiallarına cevap vermişti. Erbakan, 'Başbakan Erdoğan'ın A Takımı'na katılmaktansa Milli Görüş'te çaycılık yaparım daha iyi' demişti.

Bu sözlerin artık bir anlam ifade etmediğini savunanlar var. Öyle ki Recep Tayyip Erdoğan artık Cumhurbaşkanı. AK Parti'nin başında olan kişi ise Başbakan Ahmet Davutoğlu. Fatih Erbakan'ın bu sözler nedeniyle kendisine gelebilecek eleştirileri görmezden geleceği öne sürülüyor.