Siyaset 'Ak Parti için geri sayım başladı'
Paylaş
'Ak Parti için geri sayım başladı'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün MHP grup toplantısında AK Parti'ye yüklendi

CHP’yi ve yeni Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu övdü. Bahçeli’nin gündeminde anayasa paketi gedğişikliği ve halk oylaması vardı.

Haberin Devamı

Bahçeli, CHP’nin Anayasa Mahkemesine başvurusunun AK Parti’nin anayasa değişikliklerini tek taraflı olarak onaylaması kadar meşru ve yasal olduğunun altını çizdi.

‘İSTİSMAR EDECEKLER’

Devlet Bahçeli, hükümetin Anayasa Mahkemesi’nden karar çıkana kadar geçecek süreci istismar edeceğini belirterek şöyle konuştu: “Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak muhtemel bir iptal kararı, AKP için yeni istismar sahaları ve kutuplaştırma vasıtaları ortaya çıkaracak. Bu da yaklaşan genel seçimlerin sonuçlarını etkileyecek gelişmeleri başlatacaktır. Siyasi gelişmelerin seyri nasıl olursa olsun AKP’den kurtuluş için geri sayım başladı. Kaçış yok.”

‘BAŞARISINI BEKLİYORUZ’

Bahçeli şunları söyledi: “Başbakan Erdoğan ve partisi; Anayasa Mahkemesi şayet anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören yasayı iptal ederse bu sonucu kullanmak isteyecek. Veya referandumun sonuçlarına göre ‘evet’ oylarını, AKP’ye ‘evet’ anlamına gelecek bir kampanyayla ilk genel seçime kadar muhafaza etmeye çalışacaktır. Başka da seçenekleri yoktur.”

Haberin Devamı

Bahçeli, partisine Anayasa Mahkemesi’nden çıkacak kararı beklemeden 12 Eylül’deki referandumdan önce alanlara çıkacaklarını açıkladı. Bahçeli, sınıf arkadaşı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Okulda da başarılıydı. Başarılı bir siyasetçi olmasını bekliyoruz” dedi.