Gündem AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahlı saldırı girişimi

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahlı saldırı girişimi

Paylaş
AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na lav silahlı saldırı girişimi

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gerçekleştirilen lav silahlı saldırı girişiminin ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı da teröristlerin hedefi oldu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, iki saldırının da DHKP-C tarafından yapıldığına dair ciddi bulgular olduğunu söyledi.

AK Parti İl Başkanlığına lav silahıyla düzenlenen saldırının ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

İncelmelerin ardından Vali Şahin herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı. Ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci basın mensuplarına açıklama yaptı. Lav silahı ile bir saldırı düzenlendiğini açıklayan Temurci, “Bu akşam Ak Parti İstanbul İl Başkanlığımız alçakça bir terör eylemine maruz kalmıştır. 21.20 sıralarında yaklaşık 25-30 metreden Lav silahı ile il başkanlığımızın 3’üncü katına ateş açıldı. Lav silahı camları kırarak duvara saplandı. Hamdolsun lav silahı duvarda patlamadı. Emniyet güçlerimiz kısa sürede il başkanlığına intikal ettiler. Yaklaşık 10 dakika önce de patlamayan roket duvardan çıkarıldı. Binada ufak tefek tahribat var” dedi.



“EN KISA SÜREDE TÜRKİYE’DE TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ”


Saldırı anında sağlık komisyonun bir toplantısı olduğunu aktaran Temurci, “Herhangi bir yaralımız yok. Aynı şekilde İl emniyet müdürlüğüne de benzer bir saldırı düzenlendi. Terör örgütü DHKP/C olduğuna yönelik bulgular var. Biz hep burada olmaya devam edeceğiz. Nerede kimden gelirse gelsin dimdik ayaktayız. En kısa sürede Türkiye’de terörün kökünü kazıyacağız” diye konuştu.





“İKİ SALDIRININ DA DHKP-C TARAFINDAN YAPILDIĞINA DAİR CİDDİ BULGULAR VAR”


Temurci basın mensuplarının soruları üzerine ise, “Saldırganların 2 kişi olduğu tahmin ediliyor. Emniyetimiz yoğun bir çaba içerisinde aramalarını sürdürüyor. FETÖ bırakıyor, PKK başlıyor, PKK bırakıyor, DHKP-C başlıyor. Bunlar hep aynı yerlerden emir alan malum yapılar. Aynı anda planlı programlı bir saldırı. İki saldırının da DHKP-C tarafından yapıldığına dair ciddi bulgular var” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, İl Başkanı Temurci’den bilgi aldı


Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanlığına düzenlenen saldırıyla ilgili AK Parti İl Başkanı Selim Temurci’den bilgi aldı.

Başbakan Binali Yıldırım, İl Başkanı Selim Temurci ile telefonla görüşerek AK Parti İstanbul İl Başkanlığına yönelik saldırıyla ilgili bilgi aldı. Başbakan Yıldırım, geçmiş olsun dileklerini iletti.



İKİ SALDIRIDA DA AYNI TİP SİLAHLAR KULLANILDI


Emniyet kaynakları, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü binalarına 1,5 saat arayla meydana gelen her iki saldırıda da tek atımlık lav silahı kullanıldığını tespit etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne ve Sütlüce’de bulunan AK Parti İl Başkanlığı binasına dün akşam düzenlenen lav silahlı saldırılarla ilgili İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Olay yeri incelemeleri doğrultusunda hareket eden polis ekipleri, saldırıları terör örgütü DHKP-C’nin düzenlediği üzerine yoğunlaştı.

PARMAK İZLERİNDEN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Yapılan saldırıda kullanılan tek atımlık lav roketinden alınan parmak izlerinin, DHKP-C üyesi olarak poliste kaydı bulunan Şerif T ile eşleştiği öğrenildi. Yapılan tespitler üzerine harekete geçen polis ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul’da 15 adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 5 şüpheli gözaltına alınırken, soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırı girişimi hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile telefonla görüştüğünü kaydetti. Saldırıları kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, geçmiş olsun dileğinde bulunduğu öğrenildi.

İHA-DHA





EMNİYET BİNASINA DA SALDIRI OLMUŞTU


İstanbul'da bu akşam Emniyet Genel Müdürlüğü'ne lav silahıyla saldırı gerçekleştirilmiş, roket emniyet binasının dış duvarına çarpmış ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı.



İstanbul'da Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı girişimi