Gündem AK Parti'li Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti (Faruk Akdoğan kimdir?)

AK Parti'li Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti (Faruk Akdoğan kimdir?)

Paylaş
AK Parti'li Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifa etti (Faruk Akdoğan kimdir?)

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifa etmesinin ardından istifa edeceği konuşulan belediye başkanları arasında ismi geçen Faruk Akdoğan, bugün basın toplantısı düzenledi. Niğde Belediye Başkanlığı’nda ikinci dönemi olan Faruk Akdoğan, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İşte Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın istifa metni:


30 Mart 2009 tarihinden beri yürüttüğüm Belediye Başkanlığı görevimden bugün itibari ile istifa ediyorum. Belediye Başkanlığım süresince görevimi yürütmekte bana destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım'a AK Parti Genel MErkez Teşkilatımıza ve tüm teşkilat kademelerimize, milletvekillerimize, belediye meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarıma ve özellikle de tüm Niğdeli hemşehrilerime teşekkür ediyorm.

8.5 yıldır yürüttüğüm belediye başkanlığı görevimden başım dik, alnım açık olarak ayrılıyoruö. Bilinmesini isterim ki, bana iki defa AK Parti İl Başkanlığı, iki defa da Belediye Başkanlığı görevini tevdii eden Sayın Cumhurbaşkanımızın ve partimin her zaman emrinde olacağım. Bu görev bana tevdii edilirken nasıl heyecanlandıysak, bugün de aynı heyecan ile görevimden ayrılıyorum.

Bu kararımın ülkem, partim, şahsim ve özellikle de hizmet etmekten gurur duyduğum Niğde için hayırlara vesile olmasını diliyor, mesai arkadaşlarımdan ve Niğde halkımızdan haklarını helal etmesini istiyor, hepimizi saygıyla selamlıyorum.

DİKKAT ÇEKEN DETAY


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın istifa ettiğini açıkladığı basın toplantısında bir detay da dikkat çekti. Faruk Akdoğan'ın arkasında bulunan televizyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın fotoğrafı bulunuyor.

İşte o an:



GÖZLER MELİH GÖKÇEK'TE


AK Parti'de 3 büyükşehir belediye başkanı ve 10 il ve ilçe belediye başkanıyla ilgili benzer bir süreç yaşanacağı ve 2019 yerel seçimlerine farklı isimlerle gidileceği kulislerde konuşuluyordu. İlk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Topbaş'ın istifasının ardından gözler uzun süredir istifa etmesi beklenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e çevrilmiş durumda. Kulislere yansıyan bilgilere göre Melih Gökçek'in de bu ay içerisinde istifa etmesi bekleniyor.

FARUK AKDOĞAN KİMDİR?


3 çocuk babası olan Faruk Akdoğan, 1991-1998 yılları arası Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında Fazilet Partisi İl Başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında Refah Partisi'nden, 1999 yılında da Fazilet Partisi'nden İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 2001 yılında AK Parti kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2002'de AK Niğde İl Başkanı olarak görevlendirildi. 29 Mart 2009'deki yerel seçimlerde yüzde 39.9 oy oranıyla Niğde Belediye Başkanı seçildi. Akdoğan, 2014 seçimlerinde ise oy oranını yüzde 41.1'e yükselterek tekrar Başkan seçildi.