Siyaset AK Parti milletvekili hayatını kaybetti
Paylaş
AK Parti milletvekili hayatını kaybetti

AK Parti Elazığ Milletvekili 48 yaşındaki Hamza Yanılmaz, 2 günden beri tedavi gördüğü Ankara TOBB Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi

Uzun süredir akciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören AK Parti Elazığ Milletvekili Hamza Yanılmaz, 2 gün önce yatırıldığı Ankara TOBB Hastanesi'nde bugün yaşamını yitirdi. Durumu bugün ağırlaştığı haberleri üzerine hastaneye giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ziyareti sırasında Yanılmaz'ın son nefesini verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Hamza Yanılmaz,12 Haziran 2011'de yapılacak olan genel seçimlerde Elazığ’dan milletvekili aday adayı olarak müracaatta bulunmuştu.

KİMDİR?

Hamza Yanılmaz, 3 Ocak 1963 tarihinde Elazığ, Palu'da doğdu. Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Yanılmaz, kamu görevlisi olarak çeşitli kurumlarda görev aldı. Sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunan özel okulların kuruculuğu, işletme ve yönetiminde bulunan Yanılmaz, 1994- 1999- 1999-2004 yılları arasında 2 dönem Elazığ Belediye Başkanlığı görevini yürüttü.

Elazığspor Kulübü Başkanlığı da yapan Yanılmaz, Tarihi Kentler Birliği'nin kurucu üyesiydi. Özel sektörde bir yapı firmasının Genel Koordinatörü olarak da çalışan Hamza Yanılmaz, 23'üncü dönem AK Parti Elazığ milletvekiliydi.

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Yanılmaz, evli ve üç çocuk babasıydı.

Haberin Devamı