Siyaset AK Parti Milletvekili İdris Bal İstifa etti
Paylaş
AK Parti Milletvekili İdris Bal İstifa etti

Tedbirli ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilen AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal bugün memleketi Kütahya'da "Beni istemeyen teşkilatı ben de istemiyorum. Ak Parti Teşkilatı'ndan istifa ediyorum" dedi

Bugün karayolu ile Kütahya’ya giden İdris Bal, şehir merkezinden 30 kilometre uzaklıktaki Oteller mevkiinde karşılandı. Oluşturulan konvoyla şehir merkezine gelen Bal, Eski Otogar bölgesinden destekçi gurubu ile birlikte yürüyerek Zafer Meydanı’na ulaştı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Milletvekili İdris Bal, “Ben omurgalı ve dik duran birisiyim. İstenmediğim yerde durmam. Bana her türlü iftirayı attılar, ‘Köstebek’ dediler. Televizyonlarda açıklama yapmamam için her türlü engeli koydular. Her türlü haksızlığa uğradım. Partimden istifa ediyorum. Beni sitemeyen teşkilatı ben de istemem” dedi.

Haberin Devamı

İdris Bal dün akşam Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yarın saat 12.00'de Kütahya meydanda hemşerilerimiz ile buluşacağız.Önemli açıklamalarda bulunacağım.Arkadaşlarımızı, sevenlerimizi bekleriz" demişti.

AK PARTİ'NİN MUHALİF İSMİYDİ

AK Partili İdris Bal, son dönemde yaptığı açıklamalarla partisiyle hemen her konuda ters düştü. Bal, milletvekilliğinin ilk dönemlerinde, önemli konularda partisiyle aynı yönde açıklamalarda bulunuyordu. Uludere olayının ardından yaptığı açıklamalarda, Uludere'de ölenlerin "kaçakçılar olduklarına" vurgu yapmıştı. Bal, türban takanların yıllarca mağdur olduklarına da dikkat çekmiş, "onlar bile dağa çıkmıyorsa, terör örgütünün dağda ne işi var" mesajı vermişti.

Haberin Devamı

'GEZİ'DE STRATEJİK HATA YAPILDI' DEMİŞTİ

İdris Bal'ın partisiyle ilk ters düştüğü konu Gezi olayları oldu. Başkanlığını yaptığı Avrasya Global Araştırmalar Merkezi (AGAM) tarafından hazırlanan ‘Taksim Olayları Analizi’ başlıklı raporda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "yanlış bilgilendirildiği" ifade edildi. Raporda, Gezi olaylarında ‘stratejik hata’ yapıldığı, yerel projenin halka danışılması gerektiği vurgulandı.

AK Parti Milletvekili İdris Bal İstifa etti

'DERSHANELER BİR EMİRLE KAPATILAMAZ'

Dershanelerin kapatılması konusundaki son tartışmada da, mensubu olduğu AK Parti ile ters düşen İdris Bal, bu konudaki muhalefetini twitter mesajları ile kamuoyuyla paylaştı. Bal, demokrasi gereği bir emirle özel bir şirketin açılamayacağını veya kapatılamayacağını belirterek, terörle mücadele ve etnik milliyetçilik ile mücadelede Güneydoğu'da ve ülkenin başka yerlerinde, dershanelerin önemli rol oynadığını söyledi.

'İMAMI SÜRENLERE YAZIKLAR OLSUN'

Gezi olayları sırasında yaşanan camide alkol tartışmalarında da, AK Parti'nin genel çizgisinin dışına çıkan İdris Bal, Gezi olaylarına karışanlarla destek verenlerin bir olarak değerlendirilmesinin yanlış olacağını vurguladı. Bal, "Bunların hepsini suçlu, illegal ya da marjinal gurupların üyesi olarak kabul edemeyiz. Kabul edilirse yanlış yapılmış olur" dedi. Gezi olaylarının ardından, Başakşehir'e bağlı Kayabaşı köyüne atanan, Bezmialem Valide Sultan Camisi müezzini Fuat Yıldırım'a da sahip çıkan Bal, "İmamı sürenlere yazıklar olsun. Eğer imam doğru söylediği için sürüldüyse onu sürenlere yazıklar olsun" demişti.

Haberin Devamı

MISIR KONUSUNDA DA FARKLI DÜŞÜNÜYORDU

İdris Bal, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrilmesiyle sonuçlanan Mısır darbesi ardından Türkiye'nin izlediği Mısır politikası konusunda da bağlı olduğu partisiyle ters düştü. Bal'ın Başkanlığı yaptığı AGAM tarafından hazırlanan Mısır raporunda Hükümet üyelerinin, Mısır'da oluşan yeni yönetime karşı sert demeçleri eleştirildi. Raporda, "Mısır'ı anlayamaz ve ağır eleştirilerimize devam edersek bedellerini ödemek zorunda kalabiliriz" denildi.

AK Parti Milletvekili İdris Bal İstifa etti

Bal ve Şükür’ün istifasından sonra TBMM’de milletvekili sandalye sayısı dağılımı şöyle oldu:

Parti Adı

Adalet ve Kalkınma Partisi 325

Cumhuriyet Halk Partisi 135

Milliyetçi Hareket Partisi 52

Barış ve Demokrasi Partisi 26

Haberin Devamı

Bağımsız milletvekili 7 (En son İdris Bal ve Hakan Şükür)

Halkların Demokratik Partisi 4

Toplam 549