Gündem AK Parti Sözcüsü'nden Erdoğan-Gökçek görüşmesine ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü'nden Erdoğan-Gökçek görüşmesine ilişkin açıklama

Paylaş
AK Parti Sözcüsü'nden Erdoğan-Gökçek görüşmesine ilişkin açıklama

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Melih Gökçek görüşmesine ilişkin açıklama yaptı

Görüşmenin rutin ve Gökçek'in talebiyle yapıldığını belirten Ünal, "İçerik tamamen 15 Temmuz anıtı ve müze ile ilgiliydi" dedi. Ünal ayrıca 'İstifa talebi söz konusu değil. Tartışma Melih Bey üzerinde olmamalı' dedi.

NE OLMUŞTU?


Geçtiğimiz günlerde 'Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasını istedi' haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şu an böyle bir şey yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez” demişti. Erdoğan, İran dönüşü uçakta da şunları söylemişti: “Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamın boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor? AK Parti bir davadır.”

Ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Melih Gökçek'i Beştepe'de kabul etmiş, görüşmenin ardından Melih Gökçek resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulunnuştu. Gökçek mesajında; 'Dün gece sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sn Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca büyükşehirin devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdim.. Kamuoyunun bilgisine' yazmıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Gökçek görüşmesi sona erdi


Cumhurbaşkanlığı ve Başbakan Yıldırım'dan Melih Gökçek açıklaması