Siyaset AK Parti yemeğinde ambulans krizi
Paylaş
AK Parti yemeğinde ambulans krizi

AK Parti yemeğinde ambulans krizi

AK Parti Edirne il örgütünün milletvekili aday adaylarını tanıtmak için düzenlediğiyemekte fenalaşan partili Hasan Özmen için 112 Hızır Acil Servisi’nden ambulans istendi. 500 metre uzaklıktaki 112 istasyonundan ambulans gelmekte geciktiği iddiasıyla partililer tepki gösterdi.

Yemekli tanıtım toplantısına 3’ü kadın 19 milletvekili aday adayı ile Ak Parti’nin il ve ilçe teşkilatlarıdan 500 kadar partili katıldı. Açılış konuşmalarına başlanacağı sırada, Havsa İlçesi Gençlik Kolları üyesi Hasan Özmen, oturduğu yerde aniden fenalaşarak yere yığıldı. Özmen’in fenalaştığını gören partililer panik içinde "Doktor yok mu?" diye bağırmaya başladı. Bu sırada gelen partili bir doktor yerde yatan Özmen’e müdahalede bulundu ve ambulans gelmesini istedi.

AMBULANSIN GECİKTİĞİ İDDİASI

Haberin Devamı

Partililer de hemen 112 Hızır Acil Servisi aradı. Ambulansıng eciktiğini ileri süren partililer, "Nasıl ambulanstır. Türkiye’de insan öldükten sonra gelecek herhalde" diyerek tepki gfösterdi. Bu sırada partililer, yerde yatan Özmen’i gazetecilerin görüntülememesi için çevresini kapattı. Ardından gelen ambulansa konulan Özmen, hemen Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Özmen hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi.

Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise ambulansın geciktiği iddiasını yalanladı. Kentte üç 112 Acil Servis istasyonu olduğunu belirten yetkililer, olay yerine en yakın istasyondaki ambulansın Tıp Fakültesi’ne hasta götürdüğünü, Devlet Hastanasi yanındaki mbulansın da hasta sevkinde olduğunu, en uzak yer olan TOKİ konutlarından ambulansın sevk edildiğini anlattı. Yetkililer, saat 18.41’de çağrı alındığını ve 8 dakika içinde ambulansın olay yerine ulaşarak hastayı hastaneye götürdüğünü, şehiriçi için uluslararası standartın 10 dakika olduğunu söyledi.

Haberin Devamı