Candaş Tolga Işık AK PARTİ'DE KRİTİK GÜNLER
HABERİ PAYLAŞ

AK PARTİ'DE KRİTİK GÜNLER

Başbakan AK Parti MKYK’sında üyelere sordu “Partinin yeni genel başkanı-başbakan kim olsun?” MKYK üyeleri akıllarındaki ismi yazdı zarfa koydu ve Başbakan Erdoğan’a teslim etti.

[[HAFTAYA]]

Peki, MKYK’da kimin ismi öne çıktı? Bu sorunun cevabını bir tek Başbakan Erdoğan biliyor. Ancak çıkan isimler şunlar: Abdullah Gül, Bülent Arınç, Mehmet Ali Şahin, Binali Yıldırım, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan.

Aynı şekilde il başkanlarına, belediye başkanlarına, kadın kolları başkanlarına ve gençlik kolları başkanlarına da elden kapalı bir zarf ulaştırıldı ve “AK Parti’nin yeni genel başkanıbaşbakan kim olsun?” diye soruldu. Cevaplar yine kapalı zarf aracılığıyla il başkanlarına iletildi. İl başkanları da bu zarfları bugün yapılacak toplantıda bizzat Başbakan Erdoğan’a teslim edecek.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın -en azından 2015’teki genel seçimlere kadar- Ahmet Davutoğlu’nu istediği artık herkes biliyor. Ama parti teşkilatının ve yönetimin hangi ismi öne plana çıkardığını kimse bilmiyor. Akla gelen ilk isim tabii ki partinin kurucusu ve Erdoğan’dan sonraki en etkili ve önemli ikinci lideri Abdullah Gül. Ancak malum olduğu üzere Gül teknik sebeplerden dolayı ‘şimdilik’ aday olamıyor. Dolayısıyla Gül’ü değerlendirmenin dışında bıraktıktan sonra geride kalan isimler üzerinde konuşmak daha mantıklı...

Kulislerde konuşulanları aynen aktaralım: Erdoğan, Ahmet Davutoğlu diyor. İl başkanlarında iki isim başa baş gidiyor: Binali Yıldırım ve Ahmet Davutoğlu. Belediye başkanlarının tercihi Binali Yıldırım. Gençlik kolları ve kadın kollarında ise Ahmet Davutoğlu ön planda... Bu süreç tamamlandıktan sonra aynı yoklama AK Parti milletvekillerine de yapılacak. Hangi isim öne çıkar bilinmez ama milletvekillerinin eğilimi de çoğunlukla Davutoğlu ve Yıldırım üzerinde olacaktır.

Son kararı her zamanki gibi Başbakan Erdoğan verecek. Erdoğan, “Davutoğlu” diyor ancak parti teşkilatlarının eğilimi önemli! Soru şu: Temayül yoklamalarından Davutoğlu ismi çıkarsa sorun yok... Ama olur da Binali Yıldırım ön plana çıkarsa Başbakan Erdoğan kararını yeniden gözden geçirir mi?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder