Siyaset AK Parti'de 'yumurta' krizi!
Paylaş
AK Parti'de 'yumurta' krizi!

AK Parti'de 'yumurta' krizi!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a Van'da yapılan yumurtalı ve taşlı saldırı sonrası AK Parti Van Teşkilatı tepkiler üzerine harekete geçti. CHP tarafından fotoğraf ve görüntülerle deşifre edilen ve olayları organize ettikleri belirtilen Aslan Yılmaz ve Cahit Kiraz'a disiplin yolu göründü. AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici, savunmaların ardından Yılmaz ve Kiraz'ın disiplin kuruluna sevk edilebileceklerini söyledi.

CHP'nin olaylı Van kongresinin yankıları sürüyor. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yapılan taşlı, yumurtalı saldırının ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığının olayla ilgili soruşturması devam ederken, AK Parti Van Teşkilatı yönetimi de olayla ilgili incelemelere başladı. AK Parti İl Başkanı Mustafa Bilici, CHP tarafından fotoğraf ve görüntülerle deşifre edilen ve olayları organize ettiği ileri sürülen AK Parti Van İl Başkan Yardımcısı Aslan Yılmaz ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Cahit Kiraz'dan savunma istediklerini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Bilici, savunmalar için verdikleri 3 günlük sürenin bugün dolacağına dikkat çekerek,"Arkadaşlarımızdan savunmaları bugün alacağız. Bu savunmaları yönetim kurulumuzda görüşüp değerlendireceğiz. Bundan sonra Yılmaz ve Kiraz'ın disiplin kuruluna sevk edilip, edilmeyeceği yönünde karar vereceğiz. Bu arada yine olaylarda adı geçen Taha Çoban ile Selami Taşdemir parti üyemiz olduğu için bir inceleme yapmamız söz konusu değil" dedi.

Haberin Devamı

Osman BEKLEYEN / VAN, (DHA)