Siyaset AK Parti'den "20+1" yalanlaması
Paylaş
AK Parti'den "20+1" yalanlaması

AK Parti'den "20+1" yalanlaması

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, Anayasa değişikliği teklifi oylamalarında, milletvekillerinin zarflarını kontrol ettiği haberlerini yalanlayarak, "Kendi milletvekillerinin vereceği oylardan çekindikleri için oy kullanmasına izin vermeyen muhalefet partilerinin, oylar üzerinden gerçek dışı polemik oluşturmaya çalışması manidardır" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal, "Milletvekillerinin, Anayasa değişikliği oylamasında kullandıkları oyları kendisine gösterdiğine" yönelik haberlere ilişkin AK Parti Karabük Milletvekili Mustafa Ünal ile TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Anayasa değişikliği oylamalarının, Başkanlık Divanı üyelerinin ad okumasıyla, illerin alfabetik sırasına göre yapıldığını anımsatan Cumhur Ünal, "Basında yer alan bir fotoğrafta, oy atmak için bir araya gelen milletvekillerinin oy attıkları görülüyor. Ancak fotoğrafla birlikte verilen haberde, bir milletvekilinin zarfını kontrol ettiğim iddiası gerçeği yansıtmamaktadır" dedi.

Ünal, haberin, Anayasa değişikliğinin gizliliğine gölge düşürmeyi amaçlayan, etik dışı bir haber olduğunu savunarak, fotoğrafta, oy zarfının yapıştırma şeridini kapatmaya çalıştığı anın görüldüğünü anlattı.

Haberin Devamı

Oylamalarda, kapalı kabine girerek oyunu kullandığını dile getiren Ünal, milletvekillerinin hangi oyu kullandığını tespit etmekle görevlendirilmediğini belirtti. Ünal, "Bir başkası da beni denetlemek için görevlendirilmemiştir. Oyumu hür irademle kullanıyorum. Bir başkasının beni denetlemesine, oyumu görmesine izin vermem. Kendi milletvekillerinin vereceği oylardan çekindikleri için oy kullanmasına izin vermeyen muhalefet partilerinin, kullanılan oylar üzerinden gerçek dışı polemik oluşturmaya çalışması manidardır" diye konuştu.

"ONURUM RENCİDE EDİLDİ"

Mustafa Ünal ise, fotoğrafta ve haberde, "oyunu gösteren milletvekili" olarak yer aldığını ifade etti.
Anayasa değişikliği oylamalarında gizliliğin ne anlama geldiğini bildiğini kaydeden Ünal, diğer milletvekillerinin de aynı bilinçle hareket ettiğini söyledi. Ünal, oy kullanırken kabine girdiğini ve girdikten sonra perdeyi çektiğini anlattı.

Ünal, gizliliğin ihlal edildiği şeklinde, etik kurallara aykırı olarak yayın yapılmasının son derece "manidar" olduğunu belirterek, yanlış haberlerle kamuoyunu yanıltmak ve maniple etmenin, ülkeye zarar vereceğini dile getirdi. Ünal, "Ne bir başka milletvekilinin, özellikle Anayasa değişikliği gibi bir konuda oyunu merak ederim ne de bir başka milletvekili arkadaşım benim oyumu merak eder" dedi.
Mustafa Ünal, bu haberle, onurunun rencide edildiğini ifade ederek, gazeteye ve haberi yapanlara dava açacağını kaydetti.

Haberin Devamı

"MUHALEFETİN SENARYOLARI"

AK Parti’de 1 milletvekilinin 20 milletvekilinden sorumlu olduğuna yönelik çıkan haberlerin anımsatılması üzerine Mustafa Ünal, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirtti.

Anayasanın tüm kurullarına uygun şekilde bir değişikliğin yapıldığını ifade eden Ünal, "Zamanında bu Anayasa değişikliğine katılmak istemeyen, engellemek isteyenler bu değişikliğin yapılacağını, halkımızın oyunu kazanacağını anladıktan sonra bir takım manipülasyonlara geçmişlerdir. Bu konuda daha fazla manipülasyon yapmaya gerek yoktur" dedi.

Cumhur Ünal ise 5 grup başkanvekilinin altında 15 kişinin, dönemin başından sonuna kadar genel koordinasyonla görevlendirildiğine işaret ederek, "Anayasa değişikliğiyle bunu bağdaştırmak hoş değil, uygun da olmaz. 20 artı 1 gibi senaryolar kurmak gerçeği yansıtmıyor. İstediği sonucu elde edemeyen muhalefet partilerinin oluşturmaya çalıştığı senaryolardır" dedi.

Haberin Devamı