Siyaset AK Parti'den flaş 'parti kapatma' hamlesi
Paylaş
AK Parti'den flaş 'parti kapatma' hamlesi

Ak Parti, parti kapatmayı zorlaştıran anayasa değişikliği için imza toplamaya başladı

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Parti kapatmaları kökünden kazımak için Anayasa değişikliği yapalım diyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Meclis kulisinde gazetecilerin parti kapatmalarla ilgili Anayasa değişikliği teklifi verip vermeyeceklerine ilişkin sorularını yanıtlayan Elitaş, MHP ve CHP’nin parti kapatmalarına yönelik endişelerini dile getirdiklerini belirterek, "Böyle bir endişeye mahal yok. Eğer hala endişeniz, korkunuz varsa... Demokraside olmaması gerekir. Mevcut Anayasa’ya göre öyle bir durum söz konusu. Bunu tamamen kökünden kazımak için Anayasa değişikliği yapalım diyoruz. Biz Anayasa değişikliği teklifi verebileceğimizi ifade ediyoruz. Samimilerse bunu destekleyip prosedür çerçevesinde çok kısa sürede çıkarırız. 3 maddelik bir şey olacak" diye konuştu.

Elitaş, "Desteklemezlerse ne olur?" sorusuna, "Desteklemezlerse yapabilecek bir şeyimiz yok" karşılığını verdi. Konuyu Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Hükümet ile değerlendireceklerini ve netlik kazanacağını ifade eden Elitaş, "Biz grup olarak teklifi verelim kanaatindeyiz ama Sayın Başbakan ile bir istişare edeceğiz. Muhalefetin böyle bir endişesi varsa, demokrasi üzerindeki gölgeleri tamamen kaldırmamız gerekir" dedi.

Haberin Devamı

Parti kapatmayla ilgili maddenin 2010 yılındaki Anayasa değişikliği paketinde yer aldığını ancak TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada düştüğünü hatırlatan Elitaş, "Nasıl bir değişiklik olacağı" sorusuna, "O maddeye bakacağız; aynısı ya da yenisi olabilir" diye konuştu.