Siyaset AK Parti'den ikinci futbolcu transferi
Paylaş
AK Parti'den ikinci futbolcu transferi

AK Parti, eski milli futbolcu Tanju Çolak'a İzmir'den milletvekili adaylığı teklif etti. Çolak da "Şeref duydum" dedi

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan cumartesi günü aldığı davet üzerine pazartesi İl Başkanlığı’na gelen eski milli futbolcu Tanju Çolak, Başbakan ve AK Parti’ye övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

Beşiktaşlı Akay, 25 yıl önce Ali Sami Yen’de oynanan Beşiktaş- Samsunspor maçının 2- 2 bitmesine neden olan Galatasaraylı Tanju Çolak’a gülümseyerek "O günden beri sana gıcığım" deyince Çolak da "Bugün o gıcıklığı dostluğa dönüştürmeye geldim" dedi. Akay’ın "Avrupa’da gol kralı olmuş önemli bir şahsiyet partimizle ağırlamaktan mutluyuz" dediği Çolak siyasete yeşil ışık yaktı.

Hakan Şükür’ün İstanbul’dan milletvekili aday adaylığı hatırlatıldığında da şunları söyledi:

"Neden olmasın? Biz de bu memleketin evladıyız. Memur ailenin üç çocuğundan biriyim. Böyle bir beklenti ve düşünce varsa içinde olmak için çaba harcarız. Tabanın bakışı, onların istemesi çok önemli. Hiçbir partiye üye değilim. Ancak AK Parti’yi çok başarılı buluyorum. Hükümeti iç ve dış politikada, ekonomide beğeniyorum. Başbakan’ın spora yakınlığı bizi kendisine çekiyor. Bu memlekette her kapıyı çalarım, eve girer vatandaşın kahvesini içerim. İçten ve samimiyim. Onlarla kucaklaşırım."

Bir bölümü basına kapalı gerçekleşen görüşmede Akay’ın Çolak’ı AK Parti’de aktif siyasete davet edip aday adaylığı teklif ettiği öğrenildi. Çolak çıkışta yaptığı açıklamada, "Şeref duydum. Aday olup olmamam önemli değil. İşim gereği haftanın üç günü İzmir’deyim. Seçimde parti için sokak sokak gezerim diye konuştu.

Haberin Devamı

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)