Siyaset AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'taş'
Paylaş
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na 'taş'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'hayır' oyu verememesini sert sözlerle eleştirdi

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Her gün ’hayır’la kalkan, ’hayır’ için her türlü şeyi söyleyen insanlar, ’hayır’ oyu bile kullanamadılar. Bu büyük bir ciddiyetsizliktir" dedi

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu, bir ’hayır’ oyu vermeyerek hayırlı bir iş yapmıştır" dedi. Çelik, parti genel merkezinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hüseyin Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy kullanamaması ile ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:

"Sayın Kılıçdaroğlu, bir ’hayır’ oyu vermeyerek hayırlı bir iş yapmıştır bence. Tabii bu referandumda herkes söyleyeceğini söyledi ve halkımız kararını verdi. Burada Türk demokrasisi kazanmıştır. Hayır diyenler de, evet diyenler de kazanmıştır. Demek ki çamur atma siyaseti, yolsuzlukları, özellikle olmayan yolsuzlukları dile getirerek çamur atma siyaseti tutmamıştır. İhanet ve hıyanet söylemleri üzerinden insanlara saldırmaya vatandaşımız prim vermemiştir.

Haberin Devamı

Bölünme paranoyalarına iltifat etmemiştir. Siyasi partiler eğer insanlara bir şeyler anlatmak istiyorlarsa kendi gelecek vizyonlarını anlatmalıdırlar. Türkiye’nin meselelerine nasıl çözüm bulacaklarını ifade etmelidirler. Bununla halkın önüne çıktığınız zaman, halkın derdine deva olduğunuz zaman, onların önüne gerçekten somut bir şey koyduğunuz zaman halk buna prim veriyor. Bunun dışında bu karalama siyasetinin artık tarihte kaldığını, artık geçmişte kaldığını halkımız çok iyi anladı ve buna prim vermiyor. Çıkan yüzde 58-yüzde 42’lik sonuç bunu gösteriyor. Biz baştan da söyledik. Sonuçta hangi oran çıkarsa çıksın, ’bu AK Parti’nin oyudur’ demeyeceğiz. Biz tahmin etmediğimiz, beklemediğimiz bir sonuç almış değiliz. Türkiye bence iyi bir sonuç vermiştir.

Kamuoyu anketleri yapan bazı firmaların da bence kendi kadrolarını ve tutumlarını gözden geçirmesi gerekiyor." Katıldığı bir televizyon programında, kendisinin de "evet" oylarının yüzde 57 olacağını öngördüğünü hatırlatan Çelik, halk oylamasının sonucunu "en yakın" bilen araştırma şirketlerine teşekkür etti.

"ERKEN SEÇİM YOK"

Hüseyin Çelik, "MHP lideri Bahçeli, Türkiye karanlık bir döneme girdiğini söyledi ve derhal erken seçime gidilmesini istedi. Bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Türkiye karanlıkları yararak, darbeci zihniyeti bir tarafa bırakarak yeni ve çok aydınlık, çok parlak bir döneme geçmiştir. Sayın Bahçeli’nin çizdiği o karanlık senaryolara halk prim vermedi" dedi.

Haberin Devamı

Bir soru üzerine, bugün yapılan halk oylamasının bir güven oylaması olmadığını vurgulayan Hüseyin Çelik, Türkiye’nin yoluna devam ettiğini söyledi ve "Türkiye erken seçimle ilgili bundan önce ne dediyse bunun arkasındadır" diye konuştu. BDP’nin halk oylamasını boykot etme çağrısını da değerlendiren Çelik, BDP’nin boykot konusunda Hakkari ve Şırnak illerinde etkili olduğunu ifade etti.

Çelik, "Özellikle tehdit, şantaj, korkutma demek ki insanları etkilemiştir. Anlaşılan bu" dedi. Hüseyin Çelik, 2011 yılında yapılacak genel seçimlerde halkın yetki vermesi halinde, "tepeden tırnağa çağdaş, demokratik standartları yüksek, birey hak ve özgürlüklerini batı standartlarında esas alan yepyeni bir anayasa" yapılacağını dile getirdi.

Çelik, bir gazetecinin, "CHP, Sayın Kılıçdaroğlu oy kullanamaması noktasında Emniyeti eleştirdi" demesi üzerine, "Ben Sayın İçişleri Bakanımız ile görüştüm. Bu noktada Emniyetin kesinlikle kusuru bir söz konusu değildir. İnsanlar kendi kusurlarını başka sebeplere havale ederek kendilerini sorumluluktan kurtarma eğilimindedirler. Bence bu tavır doğru bir tavır değildir" diye konuştu.

Haberin Devamı