Siyaset AK Parti'den MHP'ye rest
Paylaş
AK Parti'den MHP'ye rest

MHP ile AK Parti arasında yaşanan tartışmada karşılıklı hakaretler havada uçuştu. AK Partili Fatih Şahin'in "Şerefsiz, hayvan herif, tüh senin suratına, kıvırma, "delikanlıysan, erkeksen, adamsan gel dışarıda söyle!" sözleri şaşırttı. AK Parti Grubu, 'haklı tepkimizi ve cevabımızı ortaya koyduk' açıklamasını yaptı.

Büyükşehir Yasası ile ilgili görüşmeler sürerken, Meclis'te zaman zaman tansiyon yükseliyor. Bu anlardan biri de görüşmelerin dün akşamki oturumunda gerçekleşti.

Haberin Devamı

MHP milletvekili Lütfü Türkkan'ın " Bu Ramazan Can arkadaşımızın durumuna çok üzülüyoruz, onu belirtmek istiyorum. Yani kulise milletvekilleri toplandıkça biz oradan bağırıyoruz: "Koş Ramazan koş, kulise koş." Hani vardı ya ilkokulda hece pusulaları gibi. Yani buradaki bu ciddiyeti muhafaza edin, oturun veyahut da gidip maç seyredin, evinizde yatın. Ama ben sizin yerinizde olsam burada oturur, bu yasanın karşısına dikilirim. Aslan gibi dikilirim. Biraz namus, biraz haysiyet, biraz onur, biraz şeref varsa bu yasanın karşısına dikilirsiniz" sözleriyle başladı.

AK Parti milletvekilleri Türkkan'a tepki gösterirken en sert sözler Fatih Şahin'den geldi. Türkkan'ın açıklamalarını sürdürmesi üzerine Fatih Şahin, "Şerefsiz, hayvan herif, tüh senin suratına, kıvırma, "delikanlıysan, erkeksen, adamsan gel dışarıda söyle!" sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

MHP Grubu ile AK Parti Grubu karşı karşıya gelirken, tarafların hiçbiri özür dilemeyi kabul etmedi.

Başkan'ın oylamaya sunduğu cezalar ise kabul edilmedi.

>> İŞTE O SERT TARTIŞMANIN MECLİS TUTANAKLARI...

AK PARTİ: TEPKİMİZ HAKLI

AK Parti TBMM Grubu, "MHP milletvekillerinin son günlerde Meclis çalışmalarını şiddet kullanarak despotik ve hukuk dışı bir yöntemle engellemeye ve bloke etmeye çalıştığını" belirtti.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, TBMM Genel Kurulu’nun dünkü birleşiminde, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan’ın, kürsüden AK Parti grubuna yönelik ağır hakaretlerde bulunduğu ifade edildi.

AK Parti Grubu’nun, "bu saldırgan ve fütursuz davranışa karşı haklı tepkisini ve cevabını ortaya koyduğu" belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"MHP milletvekilleri; son günlerde Meclis çalışmalarını şiddet kullanarak despotik ve hukuk dışı bir yöntemle engellemeye ve bloke etmeye çalışmaktadır. Salı ve Çarşamba günü yapılan birleşimlerde Meclis Başkanlık Divanı’nı ablukaya alarak, kürsüyü işgal ederek Meclis’i çalıştırmamak, millet iradesinin tahakkukunu engellemek için her yolu denemişlerdir.

MHP, TBMM’yi ve millet iradesini fiilen fonksiyonsuz bırakmaya çalışmaktadır. Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan Büyükşehir Yasasını gerekçe göstererek uyguladıkları bu şiddet politikası, MHP’nin samimiyetsizliğinin ve tutarsızlığının bir göstergesidir.

Haberin Devamı

Büyükşehir Yasası bir şehirleşme projesidir ve ülkenin en ücra köşelerine hizmet götürülmesini amaçlamaktadır.

Bu yasa ülkemizin üniter yapısını, birlik ve beraberliğini daha da güçlendirecek düzenlemeler içermektedir. Bu yasa ile hizmet vatandaşlarımızın ayağına götürülecektir.

Bugün Türkiye, MHP’nin iktidar ortağı olduğu 2002 yılından çok daha güçlüdür, çok daha saygındır. Üniter yapımız, birlik ve beraberliğimiz çok daha sağlamdır.

AK Parti Grubu, milletimizin bizlere verdiği millete hizmet etme görevini yerine getirecek, millet iradesini TBMM’de temsil edecek ve TBMM’yi bütün tahriklere rağmen çalıştıracaktır.

Ayrıca, bu şahısla ilgili olarak da hukuki girişimlerimiz tüm arkadaşlarımızca yerine getirilecektir."