Siyaset AK Parti'den 'Stockholm Sendromu'na yanıt
Paylaş
AK Parti'den 'Stockholm Sendromu'na yanıt

AK Parti'nin seçimdeki başarısını Stockholm Sendromu'na benzeten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bakan Nihat Ergün, “Banka soygunuyla seçimi mukayese etmenin milli iradeye saygısı var mı?” dedi

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, TBMM'de kaydını yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

>> BOZDAĞ: STOCKHOLM DEĞİL, CHP SENDROMU

>> AK PARTİ'NİN OYLARINA 'STOCKHOLM SENDROMU' BENZETMESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin yüzde 50'lik oy oranını Stockholm Sendromu”na benzetmesiyle ilgili bir soru üzerine ''AK Parti'ye verilen oy oranlarının bir sendromu olduğunu zannetmiyorum ama Sayın Kılıçdaroğlu'nun hangi sendrom içerisinde olduğunu kendisinin hesaplaması lazım'' dedi.

Bunların seçim yorgunluğuyla söylenmiş sözler olduğunu, herkesin bir an önce seçim yorgunluğunu atması ve daha sağlıklı düşünce yapısına kavuşması gerektiğini kaydeden Ergün, şöyle konuştu:

''Önce halkın iradesine saygı göstermek lazım. Ne münasebet, Bir banka soygunuyla Türkiye'deki seçimi mukayese etmek? Banka soyguncularının rehin alması karşısında, soygunculara karşı sempati duyan bir kesime benzetmek... Bunun milli iradeye saygıyla alakası var mı? Onun için bu yorgunlukların bir an önce atılması icap ediyor. Hala sağlıklı bir değerlendirmeye ulaşılamadığı... Seçim bitti, halk iradesi tezahür etti, artık ona göre konuşmak lazım, ona göre davranmak lazım.

Haberin Devamı

CHP'ye, MHP'ye, BDP'ye, Parlamentoya giremeyen diğer partilere oy veren vatandaşlarımızı bir şekilde itham altında bırakmak, demokraside var mı böyle bir şey, yakışır mı? Bizim hepsine saygımız var. Milli irade yüzde 100'dür. Biz milli iradenin yarısını temsil ediyoruz. Evet, iktidar görevi bize verildi ama muhalefet görevi de demokraside önemli bir unsur. Muhalefete oy veren vatandaşlarımız da son derece önemli ve değerli bir iş yapmışlardır. Biz onların öneminin ve değerinin idrakindeyiz ama muhalefetin de AK Parti'ye oy veren seçmenlerin öneminin ve değerinin idrakinde olmalarını bekliyoruz. Bu, bizim de seçmenlerin de en tabii hakkıdır.''

(A.A.)