Siyaset AK Parti'den suikast açıklaması
Paylaş
AK Parti'den suikast açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, TSK'nın suikast hazırlığı içinde olduğunu düşünmediklerini söyledi

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, bugün düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hükümetin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir Başbakan Yardımcısına suikast hazırlığı içerisinde olduğu düşünmediğini vurgulayan Suat Kılıç, "Eğer Silahlı Kuvvetleri personeli olan kişilerin tasarladığı bir takım yanlış eylemler varsa, zaten söylediğimiz şu dur, bireylerin yanlışlık kurumlara mal edilmemelidir.

Ama başından itibaren Sayın Baykal ve onun gibi kısır çatışmacı siyasetten beslenenlerin yaptığı şudur, kendileri iki seneden bu yana Silivri'de görünmekte olan Ergenekon duruşmalarına milletvekillerini göndermek suretiyle yargıyı siyasallaştırma, hakimleri ve savcıları fütursuzca baskı altına alma çabasını vermektedirler" dedi.

"DEVLETİN TEPESİNDE UYUM VAR"

Yasama yürütme ve yargı erkinin birbirinden kesin ve net hatlarla ayrıldığını kaydeden Suat Kılıç, "Hangi kurumun içerisinde ne adına hareket ediliyor olursa olsun, hukukun sınırları dışına çıkan hukuk devletinin ilkelerini dışına taşan kişi yada kişiler varsa yargı bunun gereğini yapacaktır. Devletin tepesinde tam bir uyum vardır. Kurumlar arasında hiçbir şekilde çatışma söz konusu değildir" dedi.

Yaprak KOÇER/SAMSUN (DHA)

Haberin Devamı