Siyaset Ak Partiler ve CHP'liler birbirine girdi
Paylaş
Ak Partiler ve CHP'liler birbirine girdi

Ardahan İl Genel Meclisi'nde, 2'nci dönem başkanlığı seçiminin yapıldığı toplantıda başlayan tartışmalar, yumruklaşmalara varan kavgaya dönüştü

İl Genel Meclisi’ndeki 6 AK Parti’li, 6 CHP’li, 1 BDP’li ve 1 DSP’li olmak üzere toplam 14 üye, yeni başkanı seçmek için bugün sabah saatlerinde İl Özel İdare Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Yoğun bir izleyici topluluğunun da katıldığı toplantıda başkanlığa, mevcut başkan CHP Çıldır İl Genel Meclis üyesi İlimdar Senem, AK Parti Posof İl Genel Meclis üyesi Bedrettin Çakıcı ve DSP Çıldır İl Genel Meclis üyesi Necdet Kanbir aday oldu.

Yapılan ilk oylamada bir oy boş, Necdet Kambir’e 1, İlimdar Senem ile Bedrettin Çakıcı’ya 6’şar oy çıktı.

İkinci kez yapılan seçimde de aynı sonuçlar çıkınca kura çekimine gidildi. Kura çekimi öncesinde memurlar tarafından hazırlanan kura kağıtlarının eşit olmadığı ve üzerinde işaretler bulunduğu iddiaları üzerine AK Parti’liler ile CHP’liler arasında tartışma çıktı.

Bu sırada izleyiciler arasında bulunan İl Özel İdare çalışanı Sabahattin Aygün ile Posof Aşık Üzeyir Köyü Muhtarı Reşat Sanatçı birbirine girdi ve yumruklaşmaya başladılar.

Olaya diğer İl Genel Meclis üyelerinin de katılmasıyla ortam iyice gerildi. İl Genel Meclis Başkanı İlimdar Senem cep telefonuyla polis çağırdı.

Sivil polisin meclis içinde resmi kıyfetli polislerin de kapı önünde görev almasından sonra CHP’li Senem seçimlerin yaşanan gerginlik nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

Deniz BAŞLI/DHA

Haberin Devamı