Gündem AK Partili Aydın Ahi'nin, PKK'lı teröristler tarafından öldürülmesiyle ilgili 16 gözaltı

AK Partili Aydın Ahi'nin, PKK'lı teröristler tarafından öldürülmesiyle ilgili 16 gözaltı

Paylaş
AK Partili Aydın Ahi'nin, PKK'lı teröristler tarafından öldürülmesiyle ilgili 16 gözaltı

Van'ın Özalp İlçesi'nde PKK'lı teröristler tarafından evinden kaçırılıp öldürülen AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin katillerinin yakalanması için başlatılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı

DHA'nın haberine göre; Van'ın Özalp İlçesi'ne bağlı Boğazkesen Mahallesi'ndeki evine dün gece saat 22.30'da baskın yapan PKK'lı teröristler, aynı zamanda eski mahalle muhtarı da olan AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'yi silah zoruyla bir araca bindirerek kaçırdı. Teröristler Aydın Ahi'yi, ilçenin Şemsettin Mahallesi'nde araçtan indirip otomatik silahlarla ateş etti. PKK'lılar kaçarken, silah sesleri üzerine olay yerine giden mahalle sakinleri, Aydın Ahi'yi kanlar içinde buldu.

TÖRENE BAKAN SOYLU DA KATILACAK


Ağır yaralı olarak Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aydın Ahi, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Ahi'nin cenazesi otopsi için Van'a gönderildi. Aydın Ahi için bugün Van'da düzenlenecek cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katılacak.


OPERASYONDA 16 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI


Güvenlik güçleri, Aydın Ahi'nin katillerinin yakalanması için başlattığı operasyonda 16 şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerin emniyette sorgusu devam ediyor.