Gündem AK Partili Başkan gölün suyunu içti

AK Partili Başkan gölün suyunu içti

Paylaş
AK Partili Başkan gölün suyunu içti

Eğirdir Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Nuri Özmeral, temiz olduğunu göstermek için göl suyundan içti.

Isparta’da koruma altındaki Eğirdir Gölü’nün kıyısına çöp döküldüğü yönündeki haberlerin ardından Eğirdir Belediye Başkanı AK Parti’li Osman Nuri Özmeral, temiz olduğunu göstermek için basın mensuplarının önünde göl suyundan içti.

Haberin Devamı

Ülkenin sayılı içme suyu kaynaklarından Eğirdir Gölü’nün kıyısına çöp döküldüğü yönünde medya organlarında yer alan haberler üzerine Eğirdir Belediyesi ekiplerince çöp alanında temizleme çalışmalarına başlanmıştı. Bu haberlerin ardından gölün çevresindeki çöplerin temizlendiğini ve artık suyun temiz olduğunu savunan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, temiz olduğunu göstermek için basın mensuplarının önünde gölün suyundan içti. Daha önce de Eğirdir Gölü’nün suyunu içebileceğini basın mensuplarına anlattığını hatırlatan Başkan Özmeral, "Huzurunuzda gölümüzün suyunu rahatlıkla içebildik çünkü bu su, Isparta’ya verdiğimiz su" dedi.

ONA GÖZÜM GİBİ BAKIYORUM

Eğirdir Gölü’nü ’Isparta’nın misafir odası’ olarak gördüğünü belirten Özmeral, gölü dünyaya açılan bir pencere olarak gördüğü için ona gözü gibi baktığını söyledi. Geçmişe göre göl ve çevresinin daha temiz olduğunu ileri süren Başkan Osman Nuri Özmeral, Eğirdir’e ait çöplerin Isparta’daki Koçtepe mevkiindeki çöp depolama alanına götürüldüğünü kaydetti. Ancak, açık alanlara bilgisi dışında değişik maddelerin atılmış olabileceğini belirten Başkan Özmeral, bunlara karşı da duyarsız kalmadıklarını söyledi. Basında yer alan haberlerin ardından göl kenarındaki mevcut alanda çöplerin çöp depolama alanına gönderildiğini ve alanın temizlendiğini kaydeden Özmeral, bundan sonra böyle bir olay yaşanmaması için gerekli tedbirleri aldıklarını vurguladı.

DİĞER İLÇELER DE AYNI HASSASİYETİ GÖSTERSİN

Haberin Devamı

Isparta Belediyesi’nin de içme suyu olarak Eğirdir Gölü’nü kullandığını hatırlatan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, suyun temizliğinden emin olduklarını, göle kirletici maddeler atılmasını hiçbir zaman kabul etmediklerini, bu konuda affedici olmayacaklarını söyledi. Göreve geldiği günden itibaren gölün korunması adına gereken çalışmaları yaptığını kaydeden Başkan Özmeral, "Bırakın bir çöp atmayı, gölün doldurulmasına dahi göz yummuyoruz" dedi. Özmeral, gölün çevresinde sadece Eğirdir’in bulunmadığını da belirterek, diğer ilçelerin de aynı hassasiyeti göstermelerini istedi.

Haberin Devamı