Siyaset AK Parti'li Başkan'a sahte üye cezası
Paylaş
AK Parti'li Başkan'a sahte üye cezası

Kayseri'nin Melikgazi Ak Parti İlçe Başkanı Timur Barlas, Siyasi Partiler Kanunu'na muhalefet ederek, CHP'li üyeler ve aralarında memurların da bulunduğu 97 kişiyi istemleri dışında partisine üye yazdığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

Aralarında CHP Kayseri il yöneticileri, devlet memurlarının da olduğu 97 kişi, bir süre önce kendi bilgileri dışında Ak Parti Melikgazi ilçe örgütü üyesi yapıldıklarını belirterek, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Ak Parti’ye bu yönde bir başvurularının olmadığını dile getiren vatandaşlar, üyeliklerinin iptalini istedi. Konuyla ilgili olarak şikâyetlerin ardından Kayseri 6’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Ak Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Cahit Özden’e daha önce 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

MELİKGAZİ İLÇE BAŞKANINA DA AYNI CEZA

Aynı mahkeme bu kez de Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas’a Siyasi Partiler Kanunu’na muhalefet ederek, CHP’li üyeler ve aralarında memurların da bulunduğu 97 kişiyi istemleri dışında partisine üye yazdığı gerekçesiyle 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Barlas, hakkında da hükmün açıklanmasınınertelenmesi kararlaştırıldı.

CHP’li üyelerin ve bazı memurların kendilerinin Ak parti il ve 16 ilçe teşkilatları tarafından istekleri dışında, habersizce üye yazıldıkları gerekçesiyle davalar açılmıştı.

Haberin Devamı

DHA