Gündem AK Partili başkanın kaçak oteli yıkıldı

AK Partili başkanın kaçak oteli yıkıldı

Paylaş
AK Partili başkanın kaçak oteli yıkıldı

Yalova'da Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisi içindeki Asude Tatil Köyü'ndeki kaçak otel inşaatı, belediye ekipleri tarafından yıkıldı

İstanbul'un Başakşehir İlçesi Belediye Başkanı AK Partili Mevlüt Uysal’ın ortağı olduğu Turkuaz Turizm tarafından yaptırılan kaçak otel inşaatına bu sabah 3 adet iş makinesiyle gelen Yalova Belediyesi ekipleri yıkım işlemine başladı.

Yalova Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Özsümer ve Nurettin Yılmaz'ın da katıldığı yıkım çalışmalarında belediye zabıta ve çevik kuvvet ekipleri de herhangi bir olumsuz duruma karşı hazırda bekledi.

Turkuaz Turizm yetkilileri ile görüşen Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, bina içindeki elektronik malzemelerin çıkarılması için firmaya yarım saat süre tanıdı.

Çalışanlar binadan malzemeleri çıkardı. Daha sonra Yalova Belediyesi’ne ait 3 kepçe kaçak otel inşaatının yıkımını gerçekleştirdi. Kaçak yapıldığı belirtilen otel, Yalova Belediyesi tarafından geçen 22 Şubat günü mühürlenmişti.

Yetkililer, yıkım kararı alınan otel inşaatını Mart ayında kendi imkanları ile yıkacaklarını söylemiş ve yıkım çalışmalarına başlamıştı. Yalova Belediyesi tarafından yapılan incelemede yıkılan yerin yeniden yapıldığı, hatta binanın daha da genişletildiğini tespit edilince, konuyu iki kez savcılığa bildirildi.

Yalova Valiliği ise, kaçak inşaata zamanında müdahale edilmediği iddiasıyla Yalova Belediyesi hakkında soruşturma açmıştı.

Ömür ÇİÇEK/YALOVA (DHA)