Siyaset AK Partili Belediye Başkanına silahlı saldırı
Paylaş
AK Partili Belediye Başkanına silahlı saldırı

Ak Partili Muhammed Cevdet Orhan makamında silahlı saldırıya uğradı

Erzurum'da merkez Aziziye ilçe Belediye Başkanı Ak Partili Muhammed Cevdet Orhan makamında uğradığı silahlı saldırıda bacağından yaralandı. Başkan Orhan, ambulansla kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

MAKAMINDA KURŞUNLANDI

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan’ın makamında meydana geldi. Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde taşeron işçi olarak çalışan ve bir süre önce istifa eden Eyüp Adanır, iddiya göre ahır konusunda Başkan Orhan ile tartıştı. Çıkan tartışmada Eyüp Adanır yanında getirdiği tabanca ile Başkan Cevdet Orhan’a iki el ateş etti. Bacağına isabet eden kurşun ile yaralanan Orhan çağırılan ambulans ile Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

BAŞKAN YARDIMCISI PANİKLEYİNCE YARALANDI

Olay sırasında makamda bulunan Başkan Yardımcısı İlhan Umut Aktaş da paniklemesi sonucu yaralandı. Olaydan kısa süre sonra polis tarafından yakalanan 33 yaşındaki Eyüp Adanır gözaltına alındı. Belediye Başkanının yaralandığı haberi üzerine Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan Cekili Eyüp Tavlaşoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hikmet Koçak, Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Aziziye Kaymakamı Zafer Öz ve çok sayıda kişi hastaneye akın etti.

Haberin Devamı

Yaklaşık 30 dakika Başkan Muhammed Cevdet Orhan’ın yanında kalan Vali Ahmet Altıparmak, hastane çıkışında yaptığı açıklamada Cevdet Orhan’ın saat 13.00 sularında Aziziye doğumlu Eyüp Adanır tarafından vurulduğunu bildirdi. Başkan Orhan’ın saldırgan Adanır’ı daha önceden tanıdığını ve bu nedenle rahatlıkla makamına kabul ettiğini belirten Ahmet Altıparmak, şöyle dedi:

KURŞUN BİR BACAĞINDAN GİRMİŞ DİĞERİNDEN ÇIKMIŞ

"Belediye başkanımızın daha önceden tanıdığı bir şahıs. Onun için rahatlıkla makamına kabul ediyor. Demek ki kafasında kurmuş gelmişki 7.65 silahını çıkarıp vurmuş belediye başkanımızı. İki boş kovan bulduğumuzdan dolayı iki el ateş etmiş diye düşüyoruz. Kurşunlardan biri bacağından girip diğerinden çıkmış. Öbür bacağında da yaralama var. Başkanın kendisiyle görüştüm. Herhangi bir hayati tehlikesi yok. Saldırgan elimizde. Daha önceden de bazı talepleri varmış. Bir talebi olmuş daha önceden belediye başkanlığımızdan. O talebini başkanımız zaman içinde yerine getireceğini söylemiş ama demek ki kendi kendine kurmuş bunu. Bu biraz daha adli soruşturmayla ortaya çıkacak şeyler."

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak ise Muhammed Cevdet Orhan’ın sağlık durumuyla ilgili şu bilgiler verdi: "Kurşun sol diz üstünden giriyor. Sol bacaktan giren ve çıkan kurşun sağ bacakta yumuşak doku içerisinde. Atardamarda ve sinirde hasar yok. Toplardamarlarda kısmen hafif bir kanama olabilir. Hayati tehlikesi yok. Müşahade altında kalıyor."