Siyaset AK Partili Beşir Atalay'dan aday adaylarına sınav
Paylaş
AK Partili Beşir Atalay'dan aday adaylarına sınav

AK Parti İzmir'den milletvekili olmak isteyen 200 aday adayından 193'ü, 12, 13, 14 ve 15 Mart'ta Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'ın sorularıyla terleyecek. Sosyoloji profesörü olan Atalay, adayları vücut dilinden, partiye sadakate, teşkilattaki gücünden projelerine kadar sorgulayacak

Yeniden aday olan altı milletvekili ile Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın durumu doğrudan üst kurulda değerlendirilecek. AK Parti Genel Merkezi, milletvekili aday adaylarıyla görüşmeye başladı. İzmir’de alt komisyonun başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay yapacak.

Haberin Devamı

Yardımcıları ise Konya Milletvekili Mustafa Akiş ve Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kınay da alt komisyonda olacak. İzmir’de 200 milletvekili aday adayından 193’ü alt komisyona girecek. Yeniden aday olan altı milletvekili ile Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar’ın durumu doğrudan üst kurulda değerlendirilecek.

Birinci bölge aday adayları 11 ve 12 Mart’ta, ikinci bölge aday adayları 13 ve 14 Mart’ta komisyona girecek. Sosyoloji profesörü olan Atalay, aday adaylarının konuşmasına, diksiyonuna, vücut diline, kıyafetine, temsil kabiliyetine bakacak, partiye sadakatini, teşkilattaki gücünü ölçecek. Çözüm süreci, başkanlık sistemi gibi güncel politik sorular yöneltecek.

Alt komisyonda elenenler ara komisyona çıkamayacak. Ara komisyondan da vize alanlar, üst komisyonda adaylık şansı arayacak

Haberin Devamı

DHA