Siyaset AK Partili Bozdağ: En çok zarar gören partiyiz
Paylaş
AK Partili Bozdağ: En çok zarar gören partiyiz

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) iptal kararı ile AK Parti'yi ilişkilendirmek isteyenlerin büyük bir haksızlık yaptığını söyledi.

Bozdağ, Parlamentoda, YSK’nın, aralarında BDP’nin desteklediği bazı adayların da bulunduğu 12 bağımsız milletvekili adayının başvurusunu iptal etmesine ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Bu kararla AK Parti’yi ilişkilendirme gayreti içine girenlerin olduğunu belirten Bozdağ, bunun haksız, insafsız ve yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

YSK ile AK Parti arasında herhangi bir ilişkinin söz konusu olmadığını vurgulayan Bozdağ, YSK’nın bağımsız bir kurul olduğunu söyledi.

"Bugüne kadar biz AK Parti olarak YSK’dan çok çektik" diyen Bozdağ, şöyle devam etti:

"Bizim Genel Başkanımız 2002 seçimlerine YSK kararıyla giremedi. 2009 seçimlerinde vatandaşların kimlik numarası ile ilgili sorun çıkardı. Yurt dışındaki vatandaşların seçimde oy kullanmasına ilişkin yasa çıkardık, YSK uygulamadı. Halk oylaması sürecisini 60 güne indirdik, ama YSK yine 120 gün uyguladı. Biz bugüne kadar YSK’nın ortaya koyduğu kararlardan en çok zarar gören partiyiz. Bu kararlardan rahatsızlığımızı da dile getirdik, ama ortaya çıkan kararlar ne olursa olsun bunlar herkesi bağlayıcı kararlardır. Biz de demokrasi ve hukukun sınırlarını zorlamadan mücadelemize devam ettik.

Haberin Devamı

Bu kararla AK Parti’yi irtibatlandırmak isteyenler bu karardan dolayı AK Parti’ye fatura kesmek isteyenler büyük bir haksızlık, insafsızlık yapıyorlar."
Meclisin olağanüstü toplanmasına ilişkin görüşleri değerlendiren Bozdağ, bunun pek makul görünmediğini belirtti.