Siyaset AK Partili Kılıç: CHP ucuz politika yapıyor
Paylaş
AK Partili Kılıç: CHP ucuz politika yapıyor

AK Partili Kılıç: CHP ucuz politika yapıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Anayasa değişikliği teklifi konusunda CHP tarafından gündeme getirilmiş olan iddiaların, "işin esasına girmemek üzere ortaya konulmuş politik senaryolar, ucuz politikalar" olduğunu ifade ederek, "Artık bu ucuz siyaset anlayışının terk edilmesi, Anayasa değikliği teklifinin CHP ve MHP tarafından da özünden, esasından incelemeye alınmasının zamanı gelmiştir" dedi.

Haberin Devamı

Kılıç, gazetecilerin Anayasa değişikliği teklifi konusunda CHP yetkililerinin iddialarına yanıt verdi.

Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın "Yargıyla ilgili 3 madde ayrı referanduma götürülürse teklife destek veririz" açıklamasını nasıl değerlendirdikleri sorusuna, "Sayın Baykal, bir süredir Sayın Cumhurbaşkanı’na yönelik yönlendirmelerde bulunmaya gayret ediyor. Ben inanıyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanı, konu önüne geldiğinde ne yapacağını kendisi en iyi bilen isimdir. Sayın Baykal, Sayın Cumhurbaşkanı’na yönlendirmelerde bulunmaktan, akıl vermekten artık vazgeçsin" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay’ın tüm imzalar geri çekilmediği için ilk Anayasa değişikliği teklifinin düşmediğine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Kılıç, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Bütün bunlar, CHP tarafından işin esasına girmemek üzere uydurulmuş senaryolardır, CHP’nin ucuz politikalarıdır. Artık bu şekil tartışmalarını bir tarafa bıraksınlar ve Anayasa değişikliği teklifini özü bakımından değerlendirmeye alsınlar. Kaldı ki, dün Sayın Baykal, 3 madde hariç uzlaşma arayışına girdiğini ortaya koydu. Sayın Baykal’ın kamuoyu önünde beyan ettikleri ile Sayın Baykal adına görev yapanların beyan ettikleri arasında çok ciddi farklılıklar vardır. CHP’nin üst yönetimi, önce kendi arasında bir fikir ve irade birliği ortaya koymalıdır. Sayın Baykal ile vekillerinin söyledikleri arasında büyük farklar var."

Kılıç, "Anayasa Mahkemesine gerekçe olarak gösterileceğini söylüyorlar" denilmesi üzerine, "Biz, TBMM İçtüzüğü ve TBMM’nin teamüle dönüşen uygulamalarına bakarız. TBMM İçtüzüğü ve teamül noktasındaki uygulamalara bakıldığı zaman, yapılan işlemlerde en ufak bir şekil hatası yoktur, en ufak bir usul hatası söz konusu değildir. Dolayısıyla CHP tarafından gündeme getirilmiş olan iddialar, işin esasına girmemek üzre ortaya konulmuş politik senaryolardır, ucuz politikalardır. Artık bu ucuz siyaset anlayışının terkedilmesi, Anayasa değikliği teklifinin CHP ve MHP tarafından da özünden esasından incelemeye alınmasının zamanı gelmiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bir gazetecinin "Okay’ın iddiası doğru ise bunun hukuki sonucu ne olur?" sorusuna karşılık, olmayan konularda yorum yapabilmenin mümkün olmadığını kaydeden Kılıç, böyle bir şeyin olmasını mümkün görmediğini söyledi.

Kılıç, "İlk değişiklik teklifinin altındaki imza sayısı, Anayasa Komisyonununda işlem görmeden önce çekilen imzalar nedeniyle 184’ün altına düşmüştür. Dolayısıyla TBMM Başkanlığına sunulan ilk teklif, artık yok hükmündedir. Sonrasında 265 imzayla sunulan, arkasından milletvekillerinin bireysel katılımıyla imza sayısı artan bir teklif vardır. Anayasa Komisyonu, bu teklifi yarın görüşmeye başlayacaktır" dedi.

CHP tarafından gündeme getirilen iddiaların "tutarlı, İçtüzük ve TBMM uygulamalarıyla örtüşen tarafı olmadığını" savunan Kılıç, "Bütün bu iddialar CHP yöneticileri tarafından Anayasa değişikliği teklifinin özünü, demokrasiyi, özgürlükleri, insan hakları ve hukuk devletini perdelemeye yönelik maksatlı girişimlerdir, ucuz politik yaklaşımlardır, perdeleme senaryolarıdır. Bunlara kimse itibar etmeyecektir" görüşünü ifade etti.

Haberin Devamı