Siyaset AK Partili Kılıç'tan, CHP'ye 'yardım' yanıtı
Paylaş
AK Partili Kılıç'tan, CHP'ye 'yardım' yanıtı

AK Partili Kılıç'tan, CHP'ye 'yardım' yanıtı

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bir bebeğin açlıktan öldüğü iddiasıyla ilgili, "Tayyip Erdoğan’ın hükümeti, sosyal yardımlaşma üzerinden aileye 9 bin TL gönderdi, valilik yardımına koştu, hastaneler hizmetini verdi, kömür, gıda yardımı gitti. Peki ben burada soruyorum: Bu olayı köküne kadar istismar eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisi CHP’ye mensup olan Tekkeköy Belediye Başkanı yavru ölmeden önce o aile için hangi yardımı yaptı, hangi yardım elini uzattı?" dedi.

Haberin Devamı

Kılıç, seçim çalışmaları kapsamında Tekkeköy ilçe meydanında vatandaşlara seslenerek, iktidara geldikleri günden bu yana yaptıkları çalışmalara işaret etti. Her yeri gezerek, vatandaşlarla buluşarak yaptıkları çalışmaları ve yapacakları çalışmaları anlattıklarını belirten Kılıç, "Biz, derdimizin ne olduğunu milletimize anlatmak için bu çabayı veriyoruz. Bakın muhalefet ortada yok; muhalefet, yollarda, mahallelerde, köylerde yok" dedi.

Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:
"Zaten yan gelip yatmaya alıştıkları için onlar muhalefet, biz iktidarız; işin özü bu. Bunlar, çalışmayı bilmiyor, bunlar seçim kampanyasında bile çalışmayı bilmiyor. Bir seçim kampanyasında çalışmayı bilmeyen muhalefet partisinden hükümet olduğunda millet için, memleket için iyi, güzel, hayırlı işler yapmasını bekleyebilir misiniz, bekleyemezsiniz. Bizden önce de iktidarlar vardı ama iş yapmadılar.

Haberin Devamı

Şimdi Kemal Kılıçdaroğlu çıkıyor, yolsuzluk çamurunu hükümetin duvarına yapıştırmaya çalışıyor. Ben de ona diyorum ki: Bir hükümet ya yol yapar ya yolsuzluk yapar. Yol yapan bir hükümet, yolsuzluğa para bulamaz, yolsuzluk yapan bir hükümet de yol yapmaya para bulamaz. Şu Samsun’da ihtiyacı olup da her yıl, her kış en az bir ton kömür almayan vatandaşımız yok. Bizden evvelkiler, bunları akıllarına bile getiremediler. Eskiden kış günü odun yok, kömür yok, yakacak yok, bir battaniyenin altında bir aile, birbirine sarılarak ısınmaya çalışıyor. O günleri bu ülke yaşadı. İstiyoruz ki bir daha o günlere dönmeyelim."

-"ÖLÜM NEDENİ AÇLIK DEĞİL"-

Kılıç, Tekkeköy ilçesinde 2 aylık bir bebeğin açlıktan öldüğü iddialarının medyada yer aldığını hatırlatarak, "Şu Tekkeköy’de bir yavrumuz hayatını kaybetti, biliyorsunuz hadiseyi. Bütün ulusal televizyonlar, hadisenin peşinde. Niye, Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu ülkede, bir yavru acından öldü iddiasını ispat etmeye çalışıyor. Kılıçdaroğlu işin peşinde, medya işin peşinde, muhalefet işin peşinde" dedi.

Ölen çocuğun babasının, çalıştığı iş yerinde sakatlandığını, iş yeri sahibince teklif edilen yüzlerce bin liralık tazminatı kabul etmediğini, avukatla anlaşarak mahkemeye verip 1 milyon lira tazminat talep ettiğini anlatan Kılıç, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"O yavrumuzun ailesine Tekkeköy Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Fonu üzerinden son iki senede yapılan nakit yardımların tutarı 9 bin TL. Kömür yardımı gitmiş, gıda yardımı gitmiş, para yardımı gitmiş, sağlık yardımı zaten herkese yapıldığı gibi aileye de sonuna kadar verilmiş. Ölüm nedeni de açlık filan da değil. Adli tıpta konu, mahkeme devam ediyor. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı yapılan haberlerin yalan olduğu, gerçek dışı olduğu noktasında açıklamasını yaptı. Buna rağmen muhalefet yükleniyor, medya yükleniyor. Ne için? Bugünün Türkiyesinde bir yavrunun, Tekkeköy’de açlıktan öldüğü yalanını ispat etmek için."

-"CHP’Lİ BELEDİYE BAKANI NE YAPTI?"-

Olayda Hükümetin, Valiliğin, Kaymakamlığın görevini yerine getirdiğini, aileye gerekli yardımların yapıldığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
"Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti, sosyal yardımlaşma üzerinden aileye 9 bin TL gönderdi, Valilik yardımına koştu, hastaneler hizmetini verdi, kömür, gıda yardımı gitti. Peki ben burada soruyorum: Bu olayı köküne kadar istismar eden Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisi CHP’ye mensup olan Tekkeköy Belediye Başkanı yavru ölmeden önce o aile için hangi yardımı yaptı, hangi yardım elini uzattı? Öldükten sonra yadıma koşmak; o şov, o kolay. Bu yavrumuz ölmeden önce Tekkeköy’ün Belediye Başkanı, bu aileye ne yardımı yaptı, hangi nakit yardımı yaptı, hangi gıda yardımı yaptı? Biz demiyor muyuz ’belediye başkanları şehreminidir’. Yani, şehirlerin emin ve güvenilir kişileridir. Malum ki Fırat boylarında bir kurt kuzuyu kaptığında sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan oluyor, bugünün Başbakanı olduğu için, burada da Belediye Başkanı var. Kaymakam görevini yapmış, Hükümet görevini yapmış, CHP’li Belediye ne yapmış?"

Haberin Devamı

"Kılıçdaroğlu, almış bu meseleyi istismar ediyor" diyen Kılıç, şöyle devam etti:
"Git bakalım AK Parti’li belediyelerin olduğu yerlere, aş evlerimiz çalışıyor, gıda yardımlarımız anında fukara vatandaşlarımızın adresine teslim ediliyor. Sadece ramazanda değil 12 ay. CHP’li belediye ne yapıyor? Canlı yayın araçlarına adres tarifi yapıyor ’çocuğun ailesi şurada, buradan canlı yayın yapabilirsiniz’ diyor. Aklınca Hükümeti karalayacaklar, aklınca bizleri hedef tahtasına koyacaklar ama muhalefetin, Türkiye için hayırlı bir rüyası yoktur. Türk insanına karanlık rüyalar gördürmek bunların işi. Hayırlı rüyaların yerine karabasanlar, kabuslar bunların işi. Aydınlık rüyaları yok, hep kara, hep siyah, hep tünel, ucu kapalı tüneller. Biz, muhalefetin boş beyanlarına pabuç bırakacak değiliz."

Haberin Devamı