Siyaset AK Partili milletvekilinden Vali'ye alkol fırçası
Paylaş
AK Partili milletvekilinden Vali'ye alkol fırçası

AK Parti Mardin Milletvekili Demir, üniversitedeki AB kokteylinde içki servisi yaptırmasına sert çıktı

AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Mardin Valisi Hasan Duruer’in, Artuklu Üniversitesi’nde düzenlen forumda alkollü içki servisi yaptırmasına tepki gösterdi. Demir, üniversitede alkollü içki servisinin yapılmasının onaylanacak bir durum olmadığını söyledi.

Partisinin il dayanışma toplantısına katılan Milletvekili Demir, Mardin Valisi Hasan Duruer’e sert eleştirilerde bulundu. Milletvekili Mehmet Halit Demir, Valilik tarafından Artuklu Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Türkiye Avrupa Birliği Forumu’nun açılışındaki kokteylde alkollü içki verilmesine tepki gösterdi. Özel yaşama karşı olmadıklarını söyleyen Demir şöyle konuştu:

'EĞİTİME KARŞI DARBEDİR'

“Bakıyorsunuz, üniversitemizin Rektörlük binasında Valiliğimiz tarafından gerçekleştirilen ‘Türkiye Avrupa Birliği Formu’nun açılış kokteylinde bir taraftan öğrenciler ders görüyor, diğer taraftan eğitim kurumunda içki servis ediliyor. Bu tasvip edilecek bir şey değildir. Bunu valiliğimiz yapmış olsa bile tasvip etmemizin imkanı yok. Bu eğitime karşı da bir darbedir. Diğer taraftan bakıyorsunuz, geçenlerde ilimizde yapılan bir toplantının basına yansıyan bölümünde sayın valimiz konuşmasında, başarısızlığın yüzde 70'ini öğretmenlere, kalan yüzde otuzunu velilere, öğrencilere ve idarecilere yükleyip kendisi aradan sıyrılıyor.”

‘MARDİNLİLERE HIRSIZLIK İTHAMI KABUL EDİLEMEZ’

Milletvekili Mehmet Halit Demir, Valinin konuşmasıyla ilgili kamuoyunda büyük tepkilerin olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Makamlar, rütbeler insana imtiyaz veya yetki bahşetmiyor, sadece sorumluluk yüklüyor. ‘Mardin’de yüzde 80 elektrik kaçağı var. O zaman Mardin’in yüzde 80’i hırsızdır’ gibi ithamlar kabul edilebilir şeyler değil. Siz hemşerilerimin tepkisini anlıyorum. Valilik icraat ve çözüm noktasıdır. Ağlama duvarı değildir. Bizim inancımızda, bizim değer yargımızda, bir geminin içinde bulunan yolcuların yüzde 99’u suçlu bile olsa, suçlu olmayan o bir kişinin yüzü suyu hürmetine o gemi batırılmaz. Mardin halkını hırsızlıkla itham etmek kabul edilebilir bir şey değildir. Böyle bir şey olmaz, olamaz. Bu onurla haysiyetle oynamak anlamına gelir. Bu gibi iddialarla vali bey hiç kimseyi suçlayamaz. Eğer vali beyin basına yansıyan iddiaları gerçekse tabii.”

ÇOK ÇOCUK ELEŞTİRİSİNE DE TEPKİ

Mardin’deki çok çocuklulukla ilgili Vali Duruer’in, “İddia ediyorum, fakirlik ve cehalet arttıkça çocuk sayısı artıyor, insanlar bilgili ve zengin olduğu oranda da çocuk sayısı azalıyor” dediğini kaydeden Milletvekili Demir, bu konuda şöyle dedi:

“Bu ne biçim zihniyettir? Ya böyle bir şey olabilir mi? Gerçekten bu ilin bir ferdi olarak bunlara sessiz kalmak, bunlara üzülmemek mümkün değil. İnsanların değer yargıları ve özel yaşamlarını gidip cahillikle yobazlıkla suçlayacaksınız, böyle bir şey olabilir mi? Buradaki insanlar az çocuklu mu olur, çok çocuklu mu olur, kendi kararlarını verebilecek durumdadırlar. Sayın valinin kamuoyunu da rahatsız eden basına yansımış bu sözleriyle ilgili en kısa sürede düzeltme yapacağına inanıyorum ve bu yönde olan beklentimi de dile getirmekte fayda görüyorum.”

Vali Duruer, Kent Konseyi toplantısındaki konuşmasında eğitimdeki başarısızlığın yüzde 70’inden öğretmenleri sorumlu tutmuş, kentte yüzde 80 oranında kaçak elektrik kullanımı olduğunu ve bunun da devlete yılda 400 milyon TL’ye mal olduğunu söylemişti.

Nezir GÜNEŞ / MARDİN, (DHA)

2

Haberin Devamı