Gündem AK Partili Tuğrul Türkeş'ten çok sert açıklama

AK Partili Tuğrul Türkeş'ten çok sert açıklama

Paylaş
AK Partili Tuğrul Türkeş'ten çok sert açıklama

Tuğrul Türkeş hakkındaki tartışmalara verdiği yanıtta: Sarhoşların seviyesine inemem açıklama yapamam

AK Parti milletvekili Tuğrul Türkeş, son günlerde hakkındaki tartışmalarla ilgili, "Bu konuda ben bir açıklama yapmayacağım. Bir kere sarhoşların seviyesine inemem bundan dolayı açıklama yapamam. İkincisi de o dönemde yapılanlar ile ilgili sanıyorum ki partim beni savunacaktır" dedi.

NE OLMUŞTU?


MHP lideri Bahçeli, Tuğrul Türkeş'in kabine dışında kalmasının ardından yaptığı açıklamaları nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine "Gidişinden haberimiz yokken, gelişimizden nasıl haberi olacak? Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım" demişti.

"Her zaman yaptığı gibi nezaketsiz bir şekilde şahsım üzerinden gündem değiştirme çabasına girmiştir" diyerek Bahçeli'ye yüklenen Davutoğlu, Tuğrul Türkeş'le ilgili yaşanan süreci anlattı. Davutoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı: Daha önce de kendi parti içi meseleleriyle ilgili sorulara defalarca şahsımı hedef göstererek cevap verdiği halde son dönemlerde gösterdiği sorumlu tavrı göz önünde bulundurarak cevap vermemeyi tercih etmiştim. Ancak bugünkü açıklaması, Sayın Bahçeli'nin parti içi sorunlarını şahsımla ilişkilendirmeyi bir alışkanlık haline getirdiğini gösterdiği için değerli kamuoyuna bazı hatırlatmalarda bulunmak gereği duyuyorum.


MAHİR ÜNAL: SİYASETTE NEZAKET ÇOK KIYMETLİ


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan polemiğin sorulması üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bu konuda herhangi bir şekilde yeni açıklamalar yapmaya gerek yok. Çünkü Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durum, aynı şekilde Türkiye bir taraftan 4 tane terör örgütüyle mücadele ederken bu konuda tekrar açıklama yapıp yeniden tartışma başlatmak gibi bir amacımız söz konusu değil. Dünkü yaptığımız basın açıklamasında partimizin meseleye bakış açısını, özellikle Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu pozitif gündeme dönük temennimizi de ifade ettik. Türkiye’nin içinden geçtiği bir kritik süreç var. Burada herhangi bir şekilde kişisel tartışmaların ya da geçmişe dönük birtakım açıklamaların ve geçmişte olmuş ya da olduğu düşünülen bazı hususların tekrardan konuşulmasının şu anda ne vakti ne de zamanı. Bizim tekrar tekrar söylediğimiz bir şey var, siyasette nezaket çok önemli ve kıymetlidir. Tabii ki siyasetçi düşüncelerini ifade edecektir ama düşüncelerini açıklarken siyasetin nezaketi çerçevesinde bunların yapılması gerektiğini tekrardan altını çizerek ifade ettik" demişti.


MHP'DEN JET YANIT:


MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan Ünal'ın açıklamalarına ilişkin açıklama geldi. Yalçın, "'Siyasi bir eleştirinin hakaretle karşılık bulması kabul edilemez bir durumdur.' diyen Sayın Ünal, Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'ye yönelik fevkalade nezaketsiz ve tahkir edici açıklamalarını ise görmezden gelmektedir. Asıl nahoş durum, budur. Davutoğlu'nun açıklamalarında hadsiz bir aşağılama, seviyesiz bir iğneleme mevcuttur. Sayın Ünal'ın bize siyasi nezaketi öğretmeye kalkması ise fevkalade yakışıksız kaçmıştır. AKP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ünal'ın; Genel Başkanımıza yönelik aşağılama ve tahriklere sahip çıkıp bizden bunları hazmetmemizi beklemesi, hakkaniyete sığmamaktadır" dedi.

"Öncelikle Sayın Devlet Bahçeli ile Davutoğlu'nun açıklamalarını yan yana koyup adalet ve insaf terazisiyle tartarak mütalaa etmek lazımdır" diyen Yalçın şöyle devam etti: "Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli, bir başbakan yardımcısına yeni kabinede yeniden görev verilmemesiyle ilgili soruya 'Onu Ahmet Davutoğlu ölçüsüyle birilerinin izah etmesi lazım.' diye gayet ölçülü, seviyeli ama ima içeren bir cevap vermiştir. Bunun karşılığı da aynı dikkatli üslupla verilmeliyken Ahmet Davutoğlu, züccaciye dükkânına giren fil misali her şeyi bir anda yıkıp devirmiştir."